kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Legyen önnek is dekoratív növényfuttatója!

Egy kertes ház udvara akkor lesz szemet gyönyörködtető, ha helyet kapnak a színes, illatos virágok. Nem csak a növények kiválasztása, színe, harmóniája befolyásolja az összhatást, hanem az is, hogy miként kerülnek elrendezésre.

csoda kertész növény-

Az olyan növények, mint a futórózsa vagy a hajnalka igénylik is, hogy legyen olyan felület, amire felfuthassanak. Ehhez ki kell alakítani egy ízléses támrendszert a számukra. A Csodakertész Barna Faiskola növényfuttatói között biztosan talál olyat, amelyik megtetszik önnek. Nézzük, hogy milyen növényfuttatók közül lehet választani!

Nortene Yin and Yang Trellis - fém növényfuttató

A fém futtató masszív, ellenáll a viszontagságos időjárásnak is. Telepítése rendkívül könnyű, közvetlenül a földbe lehet helyezni. A kúszó növények növekedése számára ideális támrendszernek bizonyul ez a típus.

Maga a futtató növény motívummal rendelkezik, így amíg a felfuttatni kívánt növény még csak cseperedik, addig is kellemes látványt nyújt. Antracit színű, így a legtöbb ház udvarán jól mutat. Az epoxi festékkel bevont fémfelület hosszú ideig bírja a strapát.

Nortene Classic Arch - dekoratív boltív

Ez egy klasszikus boltív, amely kitűnő felkapaszkodási lehetőséget jelent futórózsák számára. Összeszereléséhez nem hogy szakképzettség, de még szerszám sem kell. A fémszerkezet masszív, de a megfelelő stabilitáshoz érdemes alaposan a földbe szúrni. Így egy nagyobb szélvihar sem fogja tudni kimozdítani a boltívet a helyéről.

Bár elsősorban rózsalugas létrehozása céljából szokták vásárolni, más kúszónövényekhez is jó választás. Mivel visszafogott megjelenésű, így a fő hangsúly a virágokra kerülhet, ami az összképet illeti. 1,2 méteres szélessége és 2,4 méteres magassága lehetővé teszi, hogy átjáró készüljön belőle, például a füves udvar és a konyhakert között. Akár közvetlenül a bejárat köré is építhető.

Nortene Obelisk - oszlop alakú növénytámasz

Ez egy fokkal merészebb növényfuttató, amely ideális azok számára, akik szeretnének elszakadni kissé a klasszikus formavilágoktól. Érdemes a kert középpontjába helyezni, hiszen ékes dísze lehet annak. Két méteres magassággal rendelkezik, átmérője 20-35 centiméter. Az alsó fele a szélesebb, felfelé keskenyedik.

A felfuttatni kívánt növényt akár a tartószerkezet közepére is lehet helyezni vagy akár köré. A boltívhez hasonlóan a földbe kell szúrni, és mivel nem szükséges egyéb módon rögzíteni, lebetonozni, így akár évente variálható a helye.

Nortene Pyramid - piramis alakú növényfuttató

Legyen akár egy növényektől hemzsegő, akár egy minimalista stílusú kertről szó, egy piramis alakú növényfuttatóval nem lehet melléfogni. Egyszerre elegáns és figyelemfelhívó, rögtön magára irányítja a figyelmet a szokványostól eltérő formájával.

Fém és természetes anyag felhasználásával készül. Akár egy virágágyásban vagy egy nagyobb cserépben is el lehet helyezni, remek lehetőséget kínál a futónövények terjeszkedésének.

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kitartó optimizmus a turisztikai szektorban

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai... Teljes cikk

A rossz testtartás a munkahelyi termelékenységre is hatással lehet

A felmérésben megkérdezettek 39%-a végzi íróasztal mellett a munkáját, amikor távolról dolgozik. Teljes cikk

Vannak tanárok, akik csak most kapták meg a járvány miatt járó táppénz-kiegészítést

Több pedagógusnak is több mint két évet kellett várnia, hogy megkapja a teljes táppénzt. Teljes cikk