Megjelent: 11 éve

Lehet pályázni a nemzetvédelmi egyetem rektori pozíciójára

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori székére írt ki pályázatot a Honvédelmi Minisztérium, miután az egyetem korábbi vezetőjét, Szabó Jánost felmentették tisztségéből - ajta hírül az Origo alapján az Edupress.

A nyomozók szerint az egykori rektor a DHL nemzetközi szállítási cégnek felajánlotta: megóvja őket egy rendőrségi eljárástól, ha az általa megnevezett biztonsági céggel kötnek szerződést.

Annak ellenére, hogy a nyomozást még nem zárták le, az előzetes letartóztatásba helyezett Szabó Jánost felmentették az egyetem rektori posztjáról. A megüresedett pozíció betöltésére a honvédelmi tárca írt ki pályázatot határozott, július 1-től 2013. június 30-ig tartó időszakra. A pályázati felhívás február 25-én jelent meg a Honvédelmi Közlönyben, de a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ internetes oldalán, illetve a Honvédelmi Minisztérium honlapján is olvasható. A pozíció kihirdetését követően 30 nap áll rendelkezésre a pályázat benyújtására.

A rektori feladat ellátására szóló megbízás részletes feltételei közt szerepel az egyetemi vagy katonai akadémiai végzettség, egy középfokú nyelvvizsga, legalább ötéves vezetői tapasztalat és a teljes munkaidejű egyetemi tanári kinevezés. A pályázatok értékelésénél előnyként veszik majd figyelembe például, ha a rektori székre pályázó többéves nemzetközi vagy hazai oktatási és kutatási tapasztalattal rendelkezik, illetve MTA doktora tudományos fokozattal bír.

Origo/Edupress
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter