Megjelent: 11 éve

Leköszön az Intel elnöke

Craig Barrett, az Intel elnöke 30 év szolgálat után otthagyja a céget; döntését azzal indokolta, hogy most jött el ennek az ideje. A félvezető-ipar vállalatai és általában a technológiai szektor a válság egyik legnagyobb áldozata, az Intel azonban így is tartja vezető szerepét, kiemelten a processzorgyártásban.

Craig Barrett, az Intel elnöke a hetedik X-be lépve tájékoztatott arról mindenkit, hogy elérkezettnek látja az időt a visszavonulásra május elsejével. Barrett 1974-ben csatlakozott az Intelhez, ahol azóta betöltött pozíciókat a technológiai fejlesztő mérnöktől a különböző elnöki posztokig. 2005-ig hét éven át volt vezérigazgató, azóta az igazgatótanács elnökeként vett részt a munkában.

Ő vezette át az Intelt a dotcom lufi okozta iparági válságon, s agresszív fejlesztési és kutatási terveit - mellyel az Intel piacvezető voltát kívánta megalapozni - sok befektető rossz szemmel nézte. A módszere azonban kifizetődött: az Intel gyárai olyan technológiával gyártanak processzort, amit egyelőre képtelen volt lekörözni a legnagyobb rivális AMD, és amivel a számítógépek "agya" gyorsabb és olcsóbb tud lenni.

Barrett vezetése alatt az Intel együttműködött az ENSZ és különböző humanitárius szervezetekkel abban, hogy elmaradott térségeket számítógépekkel lássanak el. Felvette a harcot a One Laptop Per Child projecttel, ami eredetileg Massachusetts-ből indult el, mára azonban a Ultra Mobile PC-k teljes tárháza fejlődött ki belőle, és valamennyi fontos gyártó kijött saját mini laptop változatával, követve az Asus "prototípusát".

"Nem adnám el az elmúlt 35 évet semmiért - a technológia, amit ezalatt az idő alatt kifejlesztettünk, szó szerint megváltoztatta a világot." Barrettet Jane Shaw váltja, aki annak idején a gyógyszeriparból jött át, és 1993 óta dolgozik az Intel fedélzetén.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter