Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Lemondott az Operaház főzeneigazgatója

Pénteken Győriványi Ráth György, a Magyar Állami Operaház megbízott főzeneigazgatója - a posztra hamarosan kiírandó pályázatra tekintettel - visszaadta megbízását Ókovács Szilveszter kormánybiztosnak, az intézmény múlt héten kinevezett vezetőjének - közölte az intézmény az MTI-vel.

A kormánybiztos megköszönte Győriványi Ráth György karmester tizenegy hónapos munkáját és önzetlen lépését, amellyel lehetővé tette a pályázat mielőbbi lefolytatását. Leszögezte, hogy a továbbiakban is igényt tart a művész közreműködésére operaházi produkciókban, ezért megerősítette és aláírta a Győriványi Ráth Györggyel kötött karmesteri szerződést, amely a 2011-12-es évadban változatlanul 22 estére, köztük több premierre is vonatkozik.

Az augusztus 22-i hatállyal kinevezett kormánybiztos több nyilatkozatában is jelezte, hogy a főzeneigazgató posztján szívesen látná Héja Domonkost, aki az előző években is rendszeresen vezényelt a Magyar Állami Operaházban, jelenleg az évadnyitó Bánk bán előadását próbálja.

Győriványi Ráth György karmestert 2010. október 7-én nevezte ki a Magyar Állami Operaház megbízott főzeneigazgatójának Vass Lajos, a dalszínház akkor hivatalban lévő főigazgatója. A kinevezés a Nemzeti Erőforrás Minisztérium engedélyével történt. A dirigens megbízatása 2012. december 31-ig szólt, feladatául a 2011-2012-es, valamint a 2012-2013-as évad programjának megtervezését és művészeti vezetését szabták.

Győriványi Ráth Györgyöt, a Magyar Állami Operaház megbízott főzeneigazgatóját 2011. február 7-én választotta meg elnök-karnagynak a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara. Magyarország legrégebben működő, Erkel Ferenc alapította zenekarának élén létrehozása, azaz 1853 óta mindössze nyolc elnök-karnagy állt, a most megválasztott vezető a kilencedik a sorban.


  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter