Megjelent: 10 éve

Lemondott Radnóti, Bacsó, Baranyi, Sándor és Závada

Radnóti Sándor Széchenyi-díjas egyetemi tanár lemondott a Kossuth- és Széchenyi-díj Irodalmi Albizottságának elnöki tisztéről. Lemondtak továbbá az albizottság következő tagjai: Bacsó Béla Széchenyi-díjas egyetemi tanár, Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő, Sándor Iván Kossuth-díjas író, Závada Pál Kossuth-díjas író.

Radnóti Sándor a Népszabadságnak elmondta: a lemondásnak két oka van. Egyrészt a kormányzati oldalról számos olyan személy neve merült fel a díjakkal kapcsolatban, aki az elmúlt időszakban mellőzöttnek érezhették magukat.

Félő, hogy az albizottságot megkerülve, a szakmai véleményeket mellőzve a politika érvényesíteni fogja akaratát radikális változást és diszkontinuitást okozva a kultúrpolitikában.

A döntés másik oka pedig tiltakozás a jelenlegi közállapotokkal, az egész országot átható bizonytalansággal szemben, mely közegben félő, hogy a bizottság ajánlásait a kormányzat figyelmen kívül fogja hagyni. Radnóti ugyanakkor jelezte, véleménye magánvélemény, a bizottság tagjaival e tekintetben nem egyeztetett - értesült a Népszabadság.

Népszabadság

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter