Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Logisztikai és adatfeldolgozó központ teremt új állásokat Vásárosnaményban

Élelmiszer-kereskedelmi logisztikai központot épített a Kiss B. Cégcsoport Vásárosnaményban; a 840 millió forint értékű létesítményt Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár avatta fel pénteken a beregi kisvárosban.

Az avatóünnepségen mondott beszédében az államtitkár hangsúlyozta, hogy a családi vállalkozás beruházását a kormány a gazdaságfejlesztési pályázati alapjából 250 millió, míg a vállalkozások munkahelyteremtését támogató keretéből 100 millió forinttal segítette.

Czomba Sándor megerősítette: Vásárosnaményban az év végéig újabb munkahelyteremtő fejlesztés valósul meg, átadják azt az adatfeldolgozó központot, amelynek létrehozásáról az Orbán-kabinet januári kihelyezett ülésén döntött a beregi településen. Az informatikai centrumban 300-an jutnak majd munkához.

Az államtitkár, aki a térség Fideszes országgyűlési képviselője, arról is szólt, hogy a beregi tájegység fejlesztésének jelentős időszakát éli. Tavaly ősszel fejeződött be a Tisza Vásárosnamény és Lónya közötti árvízvédelmi gátszakaszának a megerősítése, amelyre mintegy 6 milliárd forintot költöttek. Ugyancsak elkészült az új vásárosnaményi Tisza-híd, amelynek költsége meghaladta a 4 milliárd forintot.

Az M3-as autópálya továbbépítése is folytatódott a térségben, a Nyíregyháza és Őr közötti sztrádarészt januárban nyitották meg a forgalom előtt. A csaknem 34 kilométeres gyorsforgalmi útszakasz nettó 32 milliárd forintért épült. Az autópálya Őr és Vásárosnamény közötti részének építése is indulhat az idén, 11 kilométer hosszon alakítják ki a kétszer két forgalmi sávot a beregi városig.

Czomba Sándor megerősítette, hogy megkezdődik a beregi árapasztó víztározó építése is. A Tisza árhullámait mérséklő tározó építési költsége várhatóan 30 milliárd forint lesz.

Kiss B. Zoltán, a családi vállalkozásként működő Kiss B. Cégcsoport tulajdonosának tájékoztatása szerint a pénteken átadott élelmiszer-kereskedelmi logisztikai központ 7400 négyzetméter alapterületű, a raktár mellett egy bevásárlóközpontot is kialakítottak.

A cégcsoport a pályázati támogatások mellett saját fejlesztési forrásából és banki hitelből finanszírozta a beruházást. A logisztikai központ teljesen számítógép vezérelt, korszerű informatikai rendszer fogadja az ország minden részéből érkező megrendeléseket és irányítja az áru előkészítését, szállításának ütemezését.

A cégcsoport, amelyhez a logisztikai központ kft.-jén kívül a Kiss B. Ker Kft., a Kiss B. Invest Kft., valamint a debreceni Serbonus Plusz Kft. tartozik, az új beruházással már több mint 200 dolgozót foglalkoztat a térségben. Éves árbevétele tavaly meghaladta 6 milliárd forintot, ezt a fogyasztás csökkenése miatt szűkölő piac ellenére az idén is szeretnék elérni.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egészségügyi maszkot gyártó üzem nyílt Abaújszántón

Naponta 15 ezer egészségügyi maszkot gyárt majd az állami tulajdonban lévő Kézmű-ERFO-Főkefe-cégcsoport új abaújszántói gyáregysége. A... Teljes cikk

WhatsAppot használtak, kirúgták őket

A Wall Street-i vállalatok egyre erőteljesebben lépnek fel az olyan kommunikációs csatornákkal szemben, amelyeket nem tudnak ellenőrizni. Most két... Teljes cikk

Újabb légitársaság kényszerül óriási elbocsátásra

Munkahelyei csaknem negyedének - összesen 8500 pozíciónak - megszüntetését, valamint egyik regionális ágának felszámolását jelentette be a Cathay... Teljes cikk