Megjelent: 11 éve

Ma dől el az üdülési csekk sorsa

Az üdülési csekk sorsáról igazi tárgyalások várhatóan ma, az Országos Érdekegyeztető Tanácsban kezdődhetnek el. Egyelőre nincs szó az adókedvezmény megszüntetéséről - állította a Napi Gazdaságnak Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) elnöke.

"Mit csináljunk példának okáért az üdülési csekkel?", azaz egyelőre nincs szó az adókedvezmény megszüntetéséről - állította a Napi Gazdaságnak Karácsony Mihály, az üdülési csekket forgalmazó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) elnöke. Várakozásai szerint most intenzív egyeztetési időszak kezdődik: már csütörtökön az Idősügyi Tanácsban is beszéltek a kormányfővel a kérdésről, de az igazi tárgyalások várhatóan ma, az Országos Érdekegyeztető Tanácsban kezdődhetnek el.

A mindenkori minimálbér összegéig, idén 71 500 forintig adómentesen adható üdülési csekk népszerűsége az utóbbi években látványosan megnőtt, 2008-ban már 41,8 milliárd forint értékben vásároltak belőlük a munkaadók, mintegy kétmillió fő részére. A munkavállalói oldal számára a kérdés azért is fontos, mert a hat szakszervezeti konföderáció hívta életre 1992-ben az MNÜA-t, a kormánnyal együtt. A szakszervezetek szerint a csekk esetleges megadóztatása a belföldi turizmus visszaeséséhez vezethet, hiszen a bevételének 80 százaléka az üdülési csekk révén realizálódik. Karácsony szerint a sikeresen működő szisztéma megváltoztatása azért sem lenne szerencsés, mert például a konstrukciót elsőként, 1939-ben bevezető Svájc többek között a gazdasági világválság utáni problémáit akarta enyhíteni ezzel a lépéssel.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter