Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Magyar szakember az európai nyugdíjpénztárakat tömörítő szervezetben

Nagy Csabát, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját, a Stabilitás Pénztárszövetség elnökét választották az Európai Nyugdíjcélú Megtakarításokat-kezelő Szervezetek Szövetsége (EFRP) közép-kelet-európai országok érdekképviseleti fórumának elnökévé szerdán - közölte az OTP Magánnyugdíjpénztár.

A közlemény szerint az új EU tagállamok nyugdíjrendszereinek jellegzetességeit is figyelembe vevő brüsszeli szabályozás megvalósítása az egyik fő célkitűzése az EFRP közép-kelet-európai tagozatának, melynek első ülésére 2007. március 7-én Pozsonyban került sor.

Az Európai Nyugdíjcélú Megtakarításokat-kezelő Szervezetek Szövetsége az Európai Tanács egyik legjelentősebb tárgyalópartnere a privát szektor által kezelt nyugdíjcélú megtakarítások fejlesztése és szabályozása terén - derül ki a közleményből.

Az EFRP Közép-Kelet-Európai Országok Fórumának (CEEC Fórum) alakuló ülését 9 ország (Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Koszovó és Szlovákia) részvételével szerdán tartották. A régió EU-hoz csatlakozott, illetve csatlakozni kívánó tagállamait is tömörítő fórum legfontosabb célja és üzenete, hogy gondoskodni kell a térség dinamikusan növekedő tőkefedezeti elven működő nyugdíjrendszereinek európai ismertségéről és érdekképviseletéről.

Az elmúlt másfél évtizedben a régió kötelező és önkéntes jelleggel létrehozott nyugdíjintézményeinek a sajátosságait is figyelembe vevő uniós szabályozási környezet megvalósulása mellett a fórum további célkitűzései között szerepel a régiót érintő közös kérdések megvitatása, a régi tagállamokkal való tapasztalatcsere és érdekegyeztetés a nyugdíjrendszerek érdekképviseleti tevékenysége során.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter