Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Magyar szakember az európai nyugdíjpénztárakat tömörítő szervezetben

Nagy Csabát, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját, a Stabilitás Pénztárszövetség elnökét választották az Európai Nyugdíjcélú Megtakarításokat-kezelő Szervezetek Szövetsége (EFRP) közép-kelet-európai országok érdekképviseleti fórumának elnökévé szerdán - közölte az OTP Magánnyugdíjpénztár.

A közlemény szerint az új EU tagállamok nyugdíjrendszereinek jellegzetességeit is figyelembe vevő brüsszeli szabályozás megvalósítása az egyik fő célkitűzése az EFRP közép-kelet-európai tagozatának, melynek első ülésére 2007. március 7-én Pozsonyban került sor.

Az Európai Nyugdíjcélú Megtakarításokat-kezelő Szervezetek Szövetsége az Európai Tanács egyik legjelentősebb tárgyalópartnere a privát szektor által kezelt nyugdíjcélú megtakarítások fejlesztése és szabályozása terén - derül ki a közleményből.

Az EFRP Közép-Kelet-Európai Országok Fórumának (CEEC Fórum) alakuló ülését 9 ország (Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Koszovó és Szlovákia) részvételével szerdán tartották. A régió EU-hoz csatlakozott, illetve csatlakozni kívánó tagállamait is tömörítő fórum legfontosabb célja és üzenete, hogy gondoskodni kell a térség dinamikusan növekedő tőkefedezeti elven működő nyugdíjrendszereinek európai ismertségéről és érdekképviseletéről.

Az elmúlt másfél évtizedben a régió kötelező és önkéntes jelleggel létrehozott nyugdíjintézményeinek a sajátosságait is figyelembe vevő uniós szabályozási környezet megvalósulása mellett a fórum további célkitűzései között szerepel a régiót érintő közös kérdések megvitatása, a régi tagállamokkal való tapasztalatcsere és érdekegyeztetés a nyugdíjrendszerek érdekképviseleti tevékenysége során.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter