Megjelent: 2 hónapja

Magyar munkavállalók tüntettek igazságos bérezésért Münchenben

Figyelmeztető demonstrációt tartottak a német Ver.di. és az IG-BCE valamint a VDSZ szervezésében a müncheni HKW erőmű előtt - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ).

Mintegy 60 fős demonstráció volt a német HKW Süd hőerőmű előtt, amelyet a német szakszevezetek és a VDSZ közösen szervezett. A tiltakozáson a magyar résztvevők mellett a lengyel, horvát Fieldcore dolgozói is résztvettek.

A GE Fieldcore megbízást kapott a müncheni önkormányzat tulajdonában lévő HKW Süd erőmű karbantartására, amelyet magyarországi dolgozók látnak el. A Fieldcore a világ egyik legnagyobb  erőműkarbantartó cége, amely kiváló magyar szakemberekkel rendelkezik.

Miközben a vállalat Amerikában magas fizetést biztosít a szakképzett technikusoknak, de az alacsonyan képzett karbantartóknak is legalább 20 USD/óra munkabérük, a glasgowi Fielcorenál pedig 20-22 USD, eközben a magyar dolgozók Németországban 9,6 EUR-ért dolgoznak óránként.

Ez az összeg kevesebb az erőműben dolgozó takarítókénál.

A Fieldcore vezetősége megoldás helyett inkább a demonstráción való részvétel ellen foglalt állást, ezért tüntettek a müncheni erőműben dolgozó magyar és német munkavállalók - írja a VDSZ weboldala.

Székely Tamás, a szervezet elnöke elmondta, hogy nem ez az első eset, hogy magyar dolgozók látnak el fontos szakmai feladatokat, de a munkáltatók országonként változóan használják ki a jelenlegi szabályozást. A GE Fieldcore kihasználja a jogszabályokat és a nyereség érdekében alacsony bérű dolgozókat alkalmaz. A demonstrációval erre akarták felhívni a figyelmet. 

Amennyiben nem lesz záros határidőn belül érdemi megoldás, folytatjuk az akciókat - tette hozzá az elnök
 

  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
60 ezer hollywoodi filmes háttérmunkás léphet sztrájkba hamarosan

Ha nem sikerül megegyeznie az IATSE és az AMPTA szervezeteknek, akkor a 15 millió dollár alatti költségvetésű produkciók kivételével minden... Teljes cikk

A francia egészségügyi dolgozók 0,6 százaléka utasította el a koronavírus elleni oltást

Franciaországban szeptember 15-e óta kötelező felvenniük a védőoltást az egészségügyben dolgozóknak. Teljes cikk

Rekordra emelkedett a be nem töltött állások száma a brit vállalati szektorban

A kimutatás szerint száz alkalmazotti állásra a vizsgált időszakban 3,7 be nem töltött munkahely jutott. Teljes cikk