Megjelent: 12 hónapja

Magyar munkavállalók tüntettek igazságos bérezésért Münchenben

Figyelmeztető demonstrációt tartottak a német Ver.di. és az IG-BCE valamint a VDSZ szervezésében a müncheni HKW erőmű előtt - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ).

Mintegy 60 fős demonstráció volt a német HKW Süd hőerőmű előtt, amelyet a német szakszevezetek és a VDSZ közösen szervezett. A tiltakozáson a magyar résztvevők mellett a lengyel, horvát Fieldcore dolgozói is résztvettek.

A GE Fieldcore megbízást kapott a müncheni önkormányzat tulajdonában lévő HKW Süd erőmű karbantartására, amelyet magyarországi dolgozók látnak el. A Fieldcore a világ egyik legnagyobb  erőműkarbantartó cége, amely kiváló magyar szakemberekkel rendelkezik.

Miközben a vállalat Amerikában magas fizetést biztosít a szakképzett technikusoknak, de az alacsonyan képzett karbantartóknak is legalább 20 USD/óra munkabérük, a glasgowi Fielcorenál pedig 20-22 USD, eközben a magyar dolgozók Németországban 9,6 EUR-ért dolgoznak óránként.

Ez az összeg kevesebb az erőműben dolgozó takarítókénál.

A Fieldcore vezetősége megoldás helyett inkább a demonstráción való részvétel ellen foglalt állást, ezért tüntettek a müncheni erőműben dolgozó magyar és német munkavállalók - írja a VDSZ weboldala.

Székely Tamás, a szervezet elnöke elmondta, hogy nem ez az első eset, hogy magyar dolgozók látnak el fontos szakmai feladatokat, de a munkáltatók országonként változóan használják ki a jelenlegi szabályozást. A GE Fieldcore kihasználja a jogszabályokat és a nyereség érdekében alacsony bérű dolgozókat alkalmaz. A demonstrációval erre akarták felhívni a figyelmet. 

Amennyiben nem lesz záros határidőn belül érdemi megoldás, folytatjuk az akciókat - tette hozzá az elnök
 

  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook