kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

Magyarország az unió motorja

Budapesten lesz az Európai Innovációs és Technológiai Intézet székhelye - így döntöttek szerdán Brüsszelben az Európai Unió tagországainak versenyképességi ügyekben illetékes miniszterei. Az intézet 2013-ig mintegy 300 millió eurós költségvetéssel rendelkezik majd, várhatóan 50-60 fős személyzettel kezdi meg működését.

Mojca Kucler Dolinar, az elnöklő szlovén tudományügyi miniszter az ülés után méltatta a döntést, amely - mint mondta - lehetővé teszi, hogy az intézet az uniós innovációs és tudományos kiválósági törekvések motorja legyen.

Magyarország mellett szerdán már csak Lengyelország versengett a székhelyért. A határozat mindazonáltal nem számít igazán meglepetésnek, mert már korábban is a tagállamok nagy többsége Budapest mellett tette le voksát, ráadásul olyan kiválasztási kritériumokat szabtak, amelyek csak Magyarországra illettek a jelöltek közül.

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter korábbi közlése szerint az intézet a legtöbb szempontból ideális Infoparkban kap helyet.

Az Európai Unió kutatóközpontjának felállításáról tavaly nyáron született meg a végleges döntés. Az intézet 2013-ig mintegy 300 millió eurós költségvetéssel rendelkezik majd, várhatóan 50-60 fős személyzettel kezdi meg működését. Első programjai a megújuló energiaforrások és a klímaváltozás témakörében indulnak majd.

InfoRádió
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek