Megjelent: 8 éve

Magyarországra is jut barátunk új munkahelyeiből?

A német Continental gumiabroncs gyártó és autóipari alkatrész beszállító konszern világszerte 8 ezer új munkahelyet létesít még az idén.

images

Az üzleti környezet megfelelő alakulása esetén még az idén 117 ezerre növeljük alkalmazottaink számát világszerte - nyilatkozta az Automobilwoche lapnak a Continental személyzeti igazgatója, Elke Strathmann.

A létszámot fel kell készíteni a tervezett növekedésre. Az új álláshelyek túlnyomó része Kínában nyílik meg, a németországi alkalmazottak száma nem változik - válaszolta a dpa hírügynökség megkeresésére a konszern szóvivője, Hannes Boekhoff.

A Continental AG Magyarországon jelenleg öt vállalattal, hét telephelyen képviselteti magát és közel 6300 munkatársat foglalkoztat. A szóvivő arra nem tért ki, hogy Magyarországon is bővítik-e a létszámot.

A német cég négy divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech) végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán. A gumiabroncs divízió 1991. óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és regionális abroncsraktárral.

A Continental alkalmazottainak száma 2012 végén 169 ezer fő volt.
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter