Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 16 éve

Már fizetik a távmunkapénzeket

A tavaly ősszel meghirdetett távmunkapályázat nyertesei túlnyomó többségének már intézik az elnyert bér- és képzési támogatások folyósítását a munkaügyi központok - közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium. A fejlett régiókban levő megyékben a pályázat révén 1025, a kevésbé fejlett régiókban pedig 346 új távmunkahely jött létre a támogatással.

A napokban a pályázat kiírásában részt vevő másik tárca, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) arról tájékoztatott, hogy 321 pályázó munkáltatóval írták alá a szerződést számítástechnikai eszköz vásárlásának, kommunikációs vonal előfizetésének támogatását vállalva. Két pályázónak már a támogatást is kifizették. E cégek tíz, illetve tizenöt távmunkahelyet létesítenek.

Az első ütemben a 603-ból elfogadott 299 pályázat ezer távmunkahely létesítésére teremtett lehetőséget, ehhez egymilliárd forint támogatást használhattak fel. Újabb forrás bevonásával további 72 pályázatot támogatnak, így összesen csaknem 1400 távmunkahely jöhet létre.

A pályázó munkaadók általában előfinanszírozással maguk szerezhették be a számítástechnikai eszközöket, köthettek kommunikációs vonalra előfizetési szerződést. Ehhez távmunkahelyenként átlagosan félmillió forint támogatásra számíthattak a pályázók, akik további, átlagosan szintén félmillió forint segítséget is igényelhettek távmunkahelyenként a bértámogatásra, annak járulékaira, illetve különféle szintű képzésekre.


Follow hrportal_hu on Twitter