Megjelent: 17 éve

Már fizetik a távmunkapénzeket

A tavaly ősszel meghirdetett távmunkapályázat nyertesei túlnyomó többségének már intézik az elnyert bér- és képzési támogatások folyósítását a munkaügyi központok - közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium. A fejlett régiókban levő megyékben a pályázat révén 1025, a kevésbé fejlett régiókban pedig 346 új távmunkahely jött létre a támogatással.

images

A napokban a pályázat kiírásában részt vevő másik tárca, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) arról tájékoztatott, hogy 321 pályázó munkáltatóval írták alá a szerződést számítástechnikai eszköz vásárlásának, kommunikációs vonal előfizetésének támogatását vállalva. Két pályázónak már a támogatást is kifizették. E cégek tíz, illetve tizenöt távmunkahelyet létesítenek.

Az első ütemben a 603-ból elfogadott 299 pályázat ezer távmunkahely létesítésére teremtett lehetőséget, ehhez egymilliárd forint támogatást használhattak fel. Újabb forrás bevonásával további 72 pályázatot támogatnak, így összesen csaknem 1400 távmunkahely jöhet létre.

A pályázó munkaadók általában előfinanszírozással maguk szerezhették be a számítástechnikai eszközöket, köthettek kommunikációs vonalra előfizetési szerződést. Ehhez távmunkahelyenként átlagosan félmillió forint támogatásra számíthattak a pályázók, akik további, átlagosan szintén félmillió forint segítséget is igényelhettek távmunkahelyenként a bértámogatásra, annak járulékaira, illetve különféle szintű képzésekre.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter