Megjelent: 1 éve

Márciusig maradnak a korlátozások, nő a közmunkabér

További 30 nappal, március 1-ig hosszabbítja meg a jelenlegi korlátozásokat a kormány. A közfoglalkoztatási bér 85 ezer forintra, a garantált közfoglalkoztatási bér 110 ezer forintra nő.

A novemberben meghozott intézkedéssel sikerült meggátolni a járvány gyors tejredését, így oltás hiányában a korlátozások feloldása a járvány terjedéséhez vezetne, és újabb szigorú korlátozásokat okozna, amíg nincs vakcina. Így a jelenlegi szabályok maradnak érvényben további 30 napig, március 1-ig - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mivel a vendéglátószektorban nagy a baj, a kormány felgyorsítja a bértámogatások kiutalását. A jelenlegi igények 27 milliárd forintra tehetők.

Amint lehet, kinyitjuk a vendéglátóegységeket, ehhez azonban vakcina kell - tette hozzá Gulyás Gergely, aki bejelentette azt is: a közfoglalkoztatási bér 85 ezer forintra, a garantált közfoglalkoztatási bér 110 ezer forintra nő.

További 45 milliárd forintot fordít a kormány pályázati úton kisboltok támogatására. A cél, hogy ezekben az egységekben is lehessen vény nélküli gyógyszereket venni.

Arra a kérdésre, hogy mikor várható nyitás, Gulyás Gergely azt mondta, folyamatosan egyeztetnek a virológusokkal és más szakemberekkel, de jelenleg teljes a szakmai konszenzus abban, hogy a most érvényben lévő intézkedések fenntartása indokolt.

Csak a tömeges oltás rendelkezésre állása után lehet tartósan kinyitni, máskülönben újra szigorítani kell. A vendéglátóhelyek részleges nyitása is csak akkor lehetséges, ha ezt a járványhelyzet indokolttá teszi.
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter