Megjelent: 9 éve

Másképp fogják képezni az általános és a középiskolai tanárokat

Alapjaiban alakítaná át a pedagógusképzés jelenlegi rendszerét az oktatási államtitkárság - írja a Magyar Nemzet a birtokában lévő szakmai tervezetre hivatkozva.

A pedagógusképzés átalakításának szakmai tervezete címet viselő anyag szerint a bolognai vagy osztott tanárképzés nem vált be, csökkent a jelentkezések száma a tanári szakokra. Ebben a rendszerben a tanárképzés egységes volt, ugyanazzal a diplomával lehetett tanítani általános iskolában és gimnáziumban is.

Az államtitkárság szerint ez a döntés szakmailag megkérdőjelezhető, az általános iskolai tanárképzésben más a tárgyak súlya és mélysége, mint a középiskolában. Ezért a jövőben az általános iskolai tanárokat főiskolákon négy - egy éves, a középiskolai tanárokat pedig tudományegyetemeken öt - egy éves képzés keretében oktatják majd.

A jövőben pedig az olyan "kis" szakokat, mint a környezettan vagy a kommunikáció, csak harmadikként lehet majd felvenni - olvasható a Magyar Nemzetben.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter