Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Még több közfoglalkoztatottra van pénz

images

A tárca arra reagálva adott ki közleményt, hogy az elmúlt napokban az írott és elektronikus sajtóban több hír jelent meg arról, hogy drasztikusan csökkentik a közfoglalkoztatásban résztvevők számát.

A BM közleményében azt írta: a közfoglalkoztatás tervezésének és megvalósításának folyamatából, egymással összefüggő rendszereiből kiragadott egyedi adatok vizsgálata "csak téves következtetések levonására alkalmas, amelyek minden valóságalapot nélkülöznek".

A múlt évinél lényegesen több közfoglalkoztatott bevonását teszi lehetővé a Start-munkaprogramnak a költségvetési törvényben is meghatározott, a tavalyi 231 milliárd forintnál nagyobb, 270 milliárd forintos kiadási előirányzata - olvasható a BM közleményében.

Úgy fogalmaztak: a BM az idei közfoglalkoztatási programokat a lehető legtöbb álláskereső bevonásával tervezte meg, ezért a decentralizált keretösszegeket több ütemben osztják ki a megyei munkaügyi központoknak. Hozzátették: az idei közfoglalkoztatási programok indítása a BM "előzetesen megtervezett ütemezése és módszertani előírásai" szerint folyik, ezeket a szakmai irányítás alatt álló szervezetek is ismerik.

A tavalyi szerződéseken alapuló és idén indított, február 28-ig tartó programok befejeztével újabbakat indítanak. Azt írták: március 1-jétől biztosítják a közfoglalkoztatás lehetőségét a folyamatosan induló kistérségi (járási) mintaprogramokban 84 075 embernek, az országos közfoglalkoztatási programokban 39 983 embernek, a Nemzeti Művelődési Intézet programjában 6100 embernek, a jellemzően önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás első ütemében pedig 43 ezer embernek. Hozzátették: április elsejétől újabb közfoglalkoztatottakat vehetnek fel.

Kitértek arra is, hogy a BM a hosszabb időtartamú, illetve az idén induló közfoglalkoztatási és ahhoz kapcsolódó képzési programokhoz rendelt további forrásokkal "biztosítja a hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatásának és képzésének lehetőségét".
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter