Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Megkezdődött a hatórás sztrájk a Kapos Volánnál

Kedden hajnali fél négykor megkezdődött a sztrájk a Kapos Volánnál - közölte Bázel Kornél, a kaposvári központi állomás forgalmi szolgálattevője az MTI-vel. Az első járatnak 3 óra 30 perckor kellett volna indulnia egy külső telephelyről, Barcsról, de a járat ezen a hajnalon kimarad - tette hozzá.

images

A hatórás munkabeszüntetés összesen 720 járatot - több tízezer utast - érint, 512 kimarad, a többi késve közlekedik. Kivétel ez alól 15 szerződéses és 2 különjárat, valamint az alvállalkozóknak kiadott Kaposvár-Budapest, Kaposvár-Barcs, Kaposvár-Szombathely és a Kaposvár-Győr járat, amelyek a kiadott menetrend szerint elindulnak.

A Kapos Volán mintegy 700 dolgozójának 85 százaléka tagja a szakszervezetnek, s korábbi információk szerint 88 százalékuk támogatja a sztrájkot. A fél tízig tartó munkabeszüntetésre azért került sor, mert a szakszervezet és a munkavállaló nem tudott megegyezni az idei béremelés mértékéről.

A munkáltató hétfőn jelezte: Munkaügyi Bírósághoz fordul, mivel álláspontjuk szerint a szakszervezet megsérti a sztrájktörvényt azzal, hogy még az elégséges szolgáltatás teljesítését is gátolja. Dobi István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) helyi elnöke szerint tárgyaltak az elégséges szolgáltatásról, ám ekkor a munkáltató nem kérte a menetrendszerű járatok adott százalékának elindítását.

Sztrájktörés Nagyatádon

A Magyar Rádió információi szerint egy nyugdíjas, alkalmi munkavállalói könyvvel dolgozó buszsofőr a sztrájk ellenére rövid időre munkába állt Nagyatádon. Mindösszesen két fordulót tett a környék 5-10 kilométeres körzetében kedd reggel 6 óra körül, igaz, egyetlen utast sem szállított.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter