Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Megnyílt Magyarország első családbarát közösségi irodája

Megnyílt az első magyarországi családbarát közösségi iroda Szegeden; a Tó Office a Tudásklaszter Nonprofit Kft. gyermekvállalás után munkába visszatérő nők elhelyezkedését segítő programjának egyik eleme - mondta el a megnyitóval egybekötött keddi sajtótájékoztatón a projekt menedzsere.

images

Gerháth Györgyi elmondta, hogy a Renata - Regionális Női Atipikus Alkalmazások című projektre csaknem 142 millió forintos uniós támogatást nyertek el.

A 2012 májusában indult projektbe 62 főt vontak be, a képzést 59-en végezték el sikeresen. A korábban gyesen, gyeden lévő személyek nagy része már újra elhelyezkedett a nyílt munkaerőpiacon, hárman a most létrejövő családbarát közösségi irodában kaptak munkát virtuális asszisztensként. Kiemelt cél volt, hogy fenntartható munkahelyet teremtsenek azon résztvevőknek, akik a programban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak - mondta a projektmenedzser.

Hozzátette: a közösségi iroda célja az is, hogy a hozzá forduló magánszemélyek, mikro-, kis-, és középvállalkozások, valamint civil szervezetek professzionális kiszolgálást kapjanak. Ennek megfelelően a Tó Office-ban 7 számítógépes munkaállomást alakítottak ki, s így akár egy vállalkozás bővítése is megoldható infrastrukturális beruházás nélkül. A helyszínen rendelkezésre áll egy beltéri, és egy kültéri tárgyaló. A technikai feltételek adottak online konferencia-beszélgetésekre, valamint az iroda helyszínként szolgálhat tréningek, képzések, közösségi programok lebonyolítására is.

A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy a KSH felmérése alapján a korábban alkalmazásban álló kisgyermekes szülők kevesebb mint fele tud visszatérni korábbi munkáltatójához, pedig szülés után a kismamák alig 7 százaléka szeretne a háztartásban maradni.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter