Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Megszűnik a főtisztviselői kar

Fokozatosan megszűnik az eredetileg 2001-ben létrehozott 300 fős kiemelt köztisztviselői kar és a 150 fős központi tiszti kar. A kormányban már tavaly ősszel megfogalmazódott az elitcsapat felszámolásának terve, mivel a főtisztek és főtisztviselők kiemelt bérezése évi csaknem egymilliárd forinttal terhelte meg a költségvetést - írja a Napi Gazdaság.

Jelenleg 263 köztisztviselő és 136 tiszt kapja a rendes fizetésén túl a kiemelt illetményt, amelynek folyósítását július elsejével megszüntetik, igaz, a központi tisztek és főtisztviselők - amennyiben a jelenlegi formájában fogadja el a parlament a köztisztviselői törvény módosítását - félévi végkielégítéssel vigasztalódhatnak az elképzelések szerint.

A felszabaduló forrás egy részét a teljesítménybérezésre fordítaná a kormányzat - mondta Dudás Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára.

A központi főtisztviselői kar létrehozására még a Horn-kormány idején született javaslat, amelyet végül a Orbán-kormány valósított meg 2001-ben. Az elitbe szép számmal kerültek olyan köztisztviselők, akiket akkor szakmai múltjuk erre felhatalmazott, mi több ma is kapják a pluszjuttatásokat, ugyanakkor a listán találhatóak olyanok, akiknek a kinevezését inkább a miniszterelnöki jóindulat magyarázta, semmint a köztisztviselői munka során felmutatott teljesítmény - olvasható a Napi Gazdaság cikkében.


Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár