Megjelent: 14 éve

Mérlegen a szakmák (3) - Ergonómia II. - Kevés cég alkalmazza őket

Az ergonómiai szakemberek munkaerő-piaci helyzete silány, vállalati foglalkoztatásukkal Magyarországon egyelőre csak elvétve találkozhatunk.

Az ergonómia három fő területe közül jelenleg a termék-ergonómia a legnépszerűbb, és az állásajánlatok is főleg innen kerülnek ki. "Előfordul, hogy bútorgyártó cégek -néha minden alap nélkül- az "ergonómiai szempontoknak tökéletesen megfelel" szlogennel reklámozzák eszközeiket, ami egyelőre valóban ezen termékek megvásárlására ösztönzi a vevőket a normál irodai felszerelésekkel szemben. Magyarországon a szakemberek többsége ezen a területen képes elhelyezkedni, valamely bútortervezéssel-gyártással, forgalmazással foglalkozó cégnél" - jelentette ki Antalovits Miklós.

Nem kellenek a szakemberek

"Néhány diákunk foglalkozik még irodatervezéssel, de az igazság az, hogy nagy számú profi ergonómus szakemberre itthon jelenleg nincs szükség. Az ergonómusoknak főleg külföldön van lehetőségük az elhelyezkedésre: a Müncheni Műszaki Egyetem európai hírű ergonómiai kutató laboratóriumait és fejlesztő műhelyét például a BMW szponzorálja, az ott dolgozók pedig ergonómiai szempontból tökéletesítik az új autómodelleket, azok biztonságos használatát, komfortját, szolgáltatásait" - ismertette a müncheniek helyzetét a tanszékvezető.

Szellőztetés felfestett ablakon át?!

"A hazai cégek többsége nem tulajdonít elég nagy jelentőséget az ergonómiának. Sőt, sokan teljesen figyelmen kívül hagyják a munkavédelmi törvény ergonómiára vonatkozó paragrafusait. Jártam például már olyan munkahelyen is, ahol egy teremben egyszerre száz ember végzett helyhezkötött számítógépes irodai munkát, ráadásul az egyetlen "ablak" is csak felfestve volt a falra" - számolt be tapasztalatairól Antalovits Miklós.

Karrier és sikerélmény nélküli hivatás

Antalovits Miklós hozzátette: "Egyéni kimagasló karrierre egyébként is kevés az esély, hiszen az ergonómus csapatban dolgozik, együtt a designerrel, tervezővel, a technológussal, belsőépítésszel, a marketinges szakemberrel stb. Emellett az elért siker sem látványos, inkább az idő és a munkatársak kevésbé romló egészségügyi állapota bizonyítja be munkánk eredményességét."

Az ergonómiai (leendő) szakemberek felé oktatók és munkáltatók egyaránt számos elvárást támasztanak. A tanulni vágyóknak nem árt tudni a tanszékvezető által felsorolt (igényelt) képességeket: "A ergonómus legyen nyitott, kreatív, műszaki érdeklődéséhez humán is társuljon, mindemellett tudjon kompromisszumokat kötni, és rendelkezzen jó kommunikációs képességekkel is."

Oroszi Babett, 2005. április 8.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter