kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

Mérőeszközök, melyek segítségünkre lehetnek

Napjainkban számos olyan modern mérőműszer létezik, amely nagyban megkönnyíti a villanyszerelők vagy épületgépészek mindennapi munkáját, biztonságossá és precízebbé téve munkavégzésüket. Ezek az eszközök általában kisebb súllyal rendelkeznek, kis helyen is elférnek, valamint pontosan, precízen és ami a legfontosabb, gyorsan mérnek, kiegészítve és megkönnyítve a dolgozók munkáját.

Számos olyan eszköz létezik, amely mérésre született, ilyen a multiméter, az elektronikus mérleg, az anyaghőmérséklet vagy anyagvastagság mérő, a fordulatszámmérő vagy a lézeres távolságmérő, amely nélkül a szakembereknek szinte dupla annyit kellene dolgozniuk.

Eszközök és szerepük a munka világában

A multiméter, azaz többfunkciós mérőeszköz, melyet nevezhetünk akár elektromos áram-, feszültség-, ellenállás mérő eszköznek egyaránt. Ez alapján már egyszerűen meghatározható, hogy a műszerrel feszültséget, kapacitást, ellenállást, áramerősséget, hőmérsékletet lehet mérni, hálózati hertz mértéket is meg lehet határozni, valamint diódatesztelésre is alkalmas.

A multiméter rendelkezik egy kijelzővel, mely lehet analóg, de napjainkban leginkább a digitális az elterjedtebb. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai egyaránt, míg a digitális kicsit pontatlanabbnak bizonyul, és sok esetben lassabb is, azonban könnyebben leolvasható az érték.

Az anyaghőmérséklet mérő eszköz már elérhető lézer irányzékkal egyaránt, amely neve elég beszédes, mivel olyan anyagok fokát tudja megvizsgálni, amelyek nehezen megközelítendő felületen találhatóak, elkerülve így a komolyabb égési sérüléseket és baleseteket.

Kialakítását tekintve könnyen megfogható, és kényelmesen kézben tartható, segítve a mérés sikerességét. Az elektromos mérleg nem csak a horgászok nagy kedvence egy-egy kapás esetében, hanem a piaci árusok segítségére is lehet, mivel sokkal egyszerűbb a használata és a súly meghatározása, mint egy analóg, hagyományos mérleggel.

További eszközök

A fordulatszámmérő forgó testek, alkatrészek és gépek mozgását, vagyis egy adott időegység alatti körforgásainak számát határozza meg. Ez az eszköz kifejezetten hasznos és széles felhasználási területen alkalmazott, főleg a légtechnikai rendszerek mérésére, mint a ventilátorok, a légcsavarok vagy a futószalagok mozgásának mérésére.

A lézeres távolságmérőre minden háztartásban szükség lehet, nem csak a munka világában, mivel könnyedén átveheti a colostok vagy a mérőszalag szerepét.

Pontosságának és gyorsaságának hála gyerekjáték az otthoni lakberendezés, mindemellett kifejezetten hasznos eszköz lehet ingatlanközvetítők, asztalosok, ácsok és kőművesek számára is.

Amennyiben szeretnél még több mérőműszerrel megismerkedni, megtudni legfontosabb funkcióit és működésének mibenlétét, keresd fel a netker8.hu weboldalát, ahol számos hasznos eszköz közül válogathatsz.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Muzsikáló Magyarország: cigányzenészek foglalkoztatását segíti a kormány

Egymilliárd forintos keretösszegből segíti a kormány országszerte mintegy 100 együttes 456 muzsikusának négy havi vendéglátóhelyi... Teljes cikk

"Egy kis felsőoktatás, egy kis szakképzés, egy kis magyar gazdaság, egy nagy adag innovációval leöntve"

Megújulnak az ágazati készségtanácsok, amelyekben a szakképzés és a gazdaság mellett mostantól a felsőoktatás szereplői is helyet kapnak - mondta... Teljes cikk