Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 11 éve

Milliókkal tartozik diszkriminációs szakértőinek az SZMM

Közel harminc antidiszkriminációs szakértőnek tartozik a munkaügyi minisztérium, összesen több millió forinttal - írta a pénteki Magyar Nemzet.

A szakértőket a Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) egyik pályázatához alkalmazták. Ők feladatukat elvégezték, viszont "pénzügytechnikai okok" miatt a mai napig nem kapták meg járandóságukat, ráadásul többségükkel szabályos szerződést is "elfelejtettek" kötni az illetékes állami szervezetek. Igaz, néhányuk megkapta a neki járó összeg mintegy harmadát októberben - olvasható a lapban.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) - mint a Magyar Nemzet írta - elismerte, hogy baj van a szakértői díjak kifizetésével. A tárca azt írta, hogy az SZMM-nek és a pályázatokat kezelő ROP Irányító Hatóságnak közösen kellett volna fedezni a költségeket, ám időközben kiderült, hogy a ROP IH nem tudja teljesíteni a kifizetéseket. A tárca ezért magára vállalta ezt az összeget is, ám az ezzel kapcsolatos egyeztetések és szerződések megkötése még nem zárult le - áll a Magyar Nemzetben.
Follow hrportal_hu on Twitter