Megjelent: 10 éve

Milliókkal távozik Szili Katalin a házelnöki posztról

Szili Katalint, az Országgyűlés leköszönő elnökét háromhavi tiszteletdíj, 4,5 millió forint illeti meg lemondása miatt, írja a Blikk alapján a Világgazdaság.

Az Országgyűlés elnökének havi tiszteletdíja jelenleg 1 507 350 forint. A szocialista politikusnak továbbra is jár személyi védelem, autó, kétfős titkárság, de a közjogi méltóságként neki járó rezidenciáról ki kell költöznie. A házelnök távozásakor kevesebb pénzt kap, mint ha kitöltötte volna 2010-ig, egész ciklusra szóló mandátumát. Akkor ugyanis hathavi pénzt, vagyis 9 millió forintot utaltak volna neki - értesült a Blikk.


Az MSZP országos elnöksége Katona Bélát javasolta Szili utódjának a házelnöki posztra, ehhez azonban az Országgyűlés felének is rá kell bólintania.

Blikk/Világgazdaság

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter