Milliós jövedelmet ígértek magánnyugdíjpénztári tagtoborzásért "/>
Megjelent: 10 éve

Milliós jövedelmet ígértek magánnyugdíjpénztári tagtoborzásért

Mégsem csábítanak az Aegon Magánnyugdíjpénztárba multi-level marketing módszerrel.

Multi-level marketing (többszintes értékesítés) módszerét használva építette volna föl ügynökhálózatát az Aegon Magánnyugdípénztárral szerződött cég. A közvetítő honlapján kevés munkabefektetéssel elérhető több millió forintos bevétellel kecsegtetett.

Az fn.hu megkeresésére az Aegon közölte: "A nyugdíjnet.hu üzemeltetője által alkalmazott tagtoborzási, illetve hálózatépítési módszerről az AEGON is csak a honlap indulásakor, 2009. december 26-án szerzett tudomást. Sem a honlap megjelenéséhez, sem annak tartalmához nem adtuk hozzájárulásunkat.

A honlapot üzemeltető cég ezzel több ponton is megszegte tagtoborzásra vonatkozó megbízási szerződését, így azt azonnali hatállyal felmondtuk, és arra szólítottuk fel, hogy a honlapján tegyen közzé egy helyesbítő közleményt. Jelenleg nincs jogszabályi előírás, ami tiltaná az mlm rendszerű nyugdíjpénztári tagtoborzást, de társaságunk csak olyan követelmények teljesülése esetén tud együttműködni mlm cégekkel, mint az átláthatóság, az ellenőrizhetőség, a megfelelő képzés, és csakis akkor, ha a cég tevékenysége egyébként megfelel társaságunk etikai értékrendjének."

Az Aegon sajtóosztályán elmondták: már az fn.hu megkeresése előtt szerződést bontottak a céggel. A vállalat honlapján jelenleg az olvasható: "Sajnálattal tudatjuk, hogy a nyugdíjnet értékesítési rendszerét a meghirdetett formájában meg kell szüntetnünk", s még vizsgálják "annak lehetőségét, hogy a meghirdetett páratlan lehetőséget, hogyan üzemeltessük továbbiakban olyan formában, mellyel a piac többi szereplője is egyetért."
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter