Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 9 hónapja

Milyen az ideális lánykérés?

Online felmérés készült arról milyen az ideális lánykérés: romantikus, térdenállós, meglepetésszerű? Az bizonyos, hogy disznótoron nem célszerű megtenni, olyan is akad, aki egy applikáció segítségével kéri meg szerelme kezét - írják a felmérés készítői sajtóközleményükben.

A válaszadók 46 százaléka szerint a lánykérésnek négyszemközt, romantikus módon kell történjen. 36 százalék szerint nincs rá általános szabály, 8 százalék a hagyományos szülőktől kikérős módszert választja, 3 százalék az extrém lánykérés híve - írják.

"Otthon a spájzon és a garázson kívül szinte mindenhol történik lánykérés, még néha a WC-n is. A leggyakrabban a konyhában, a hálószobában az ágyban és a fürdőszobában” - mondta az Blaner Attila a felmérést készítő Ékszerpalota vezetője.

Érdekesség, hogy akik tovább tanulnak, azoknál jó eséllyel később kerül sor lánykérésre. A diplomások mindössze csak 15 százalékának volt lánykérése 22 évesen, vagy korábban, míg az érettségizetteknek 34 százalékának, az érettségivel nem rendelkezőknek pedig 37 százalékának. Azért a diplomások sem feltétlenül várnak az iskola után sokat, 23-25 évesen már 30 százalékuknak megvolt a lánykérése, 26-29 évesen pedig a diplomás válaszadók 36 százalékának.

A felmérésben kiválasztották a legjobb történeteket is:

A legspontánabb egy ötvös lánykérése volt, aki 10 éves kapcsolat után egy veszekedés végén műanyag csomagoló anyagból hajtogatott gyűrűt, majd készített is egy igazi lánykérő gyűrűt, térdenállós lánykeréssel a 20 hetes terhességi ultrahang napján.

"A legkockább" történet ez volt: „A párom által készített applikáció adta az utasításokat, hogy mikor, hová menjek, mit keressek. Végül az utolsó helyszínen ő várt, letérdelve, gyűrűvel a kezében.”

A legviccesebb történet egy rendőrhöz kapcsolódik, aki ötödmagával egyenruhában érkezett a lánykérésre, kardokkal. A menyasszony így emlékszik vissza a történetre "édesanyám engedte be őket, a családot az udvarra terelték. Rajtam egy szakadt pizsama volt, előző este hosszúra nyúlt apám születésnapi bulija. Apám fel se ismerte először a páromat, csak azt látta, a kertet elözönlötték a rendőrök és mikor öcsém sápadt arccal monda "Apu, rendőrök jöttek!" csak annyit felelt "Fiam, kardokkal. Ez vagy a kivégző osztag, vagy valami más." A párom apám elé állt, és egy hivatalos vezénylési szöveg mintájára kérte meg a kezemet apámtól. Miközben mondta a szöveget én elegánsan beájultam a sufniba. Öcsém rázott fel, kedves szavakkal "Keljél már fel, hát mit csinálsz?". Középre állítottak, a négy kísérő kivonta a kardját és az az alatti kupolában letérdelt a párom. A szeme nagyon csillogott és elmondta, hogy két nagyon különböző világból jöttünk, de ketten tudnánk egy újat alakítani. Kérdezte hozzámegyek-e, igent mondtam..."

A Working Dead Blog a HRBlogon arra hívja a figyelmet, hogy mindenki hibázhat, aki dolgozik. Nevezetesen egy elírásról van, ami az erről szóló hír sajtóközleméynében szerepel. Nem is kommentáljuk, inkább mutatjuk:


Fotó: Pixabay
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Most egy IX. kerületi gimnáziumban mondott fel 15 tanár

Egy újabb botrányos igazgatóválasztás miatt áll a bál, ezúttal a IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban. Teljes cikk

A parlamentekben is éri zaklatás a nőket

A női politikusok és parlamenti dolgozók fele állítja, hogy érte már zaklatás vagy fenyegették meg nemi erőszakkal. Mindezt úgy, hogy közben a... Teljes cikk

Riválisa ügyfeleit próbálta lenyúlni az Amazon

Az Amazon emberei visszaéltek a versenytárs levelezőrendszerével, a rivális eBay eleadóival vették fel a kapcsolatot. Ezzel piaci szabályokat is sértettek. Teljes cikk

Vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Elemzők által vártnál nagyobb mértékben csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban. Teljes cikk

A BMW üzemi tanácsai is nyitottak a debreceni beruházásra

A BMW üzemi tanácsai is nyitottak arra, hogy a vállalat autógyárat építsen Debrecenben - mondta Palkovics László innovációs és technológiai... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár