Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 6 napja

Milyen az ideális lánykérés?

Online felmérés készült arról milyen az ideális lánykérés: romantikus, térdenállós, meglepetésszerű? Az bizonyos, hogy disznótoron nem célszerű megtenni, olyan is akad, aki egy applikáció segítségével kéri meg szerelme kezét - írják a felmérés készítői sajtóközleményükben.

A válaszadók 46 százaléka szerint a lánykérésnek négyszemközt, romantikus módon kell történjen. 36 százalék szerint nincs rá általános szabály, 8 százalék a hagyományos szülőktől kikérős módszert választja, 3 százalék az extrém lánykérés híve - írják.

"Otthon a spájzon és a garázson kívül szinte mindenhol történik lánykérés, még néha a WC-n is. A leggyakrabban a konyhában, a hálószobában az ágyban és a fürdőszobában” - mondta az Blaner Attila a felmérést készítő Ékszerpalota vezetője.

Érdekesség, hogy akik tovább tanulnak, azoknál jó eséllyel később kerül sor lánykérésre. A diplomások mindössze csak 15 százalékának volt lánykérése 22 évesen, vagy korábban, míg az érettségizetteknek 34 százalékának, az érettségivel nem rendelkezőknek pedig 37 százalékának. Azért a diplomások sem feltétlenül várnak az iskola után sokat, 23-25 évesen már 30 százalékuknak megvolt a lánykérése, 26-29 évesen pedig a diplomás válaszadók 36 százalékának.

A felmérésben kiválasztották a legjobb történeteket is:

A legspontánabb egy ötvös lánykérése volt, aki 10 éves kapcsolat után egy veszekedés végén műanyag csomagoló anyagból hajtogatott gyűrűt, majd készített is egy igazi lánykérő gyűrűt, térdenállós lánykeréssel a 20 hetes terhességi ultrahang napján.

"A legkockább" történet ez volt: „A párom által készített applikáció adta az utasításokat, hogy mikor, hová menjek, mit keressek. Végül az utolsó helyszínen ő várt, letérdelve, gyűrűvel a kezében.”

A legviccesebb történet egy rendőrhöz kapcsolódik, aki ötödmagával egyenruhában érkezett a lánykérésre, kardokkal. A menyasszony így emlékszik vissza a történetre "édesanyám engedte be őket, a családot az udvarra terelték. Rajtam egy szakadt pizsama volt, előző este hosszúra nyúlt apám születésnapi bulija. Apám fel se ismerte először a páromat, csak azt látta, a kertet elözönlötték a rendőrök és mikor öcsém sápadt arccal monda "Apu, rendőrök jöttek!" csak annyit felelt "Fiam, kardokkal. Ez vagy a kivégző osztag, vagy valami más." A párom apám elé állt, és egy hivatalos vezénylési szöveg mintájára kérte meg a kezemet apámtól. Miközben mondta a szöveget én elegánsan beájultam a sufniba. Öcsém rázott fel, kedves szavakkal "Keljél már fel, hát mit csinálsz?". Középre állítottak, a négy kísérő kivonta a kardját és az az alatti kupolában letérdelt a párom. A szeme nagyon csillogott és elmondta, hogy két nagyon különböző világból jöttünk, de ketten tudnánk egy újat alakítani. Kérdezte hozzámegyek-e, igent mondtam..."

A Working Dead Blog a HRBlogon arra hívja a figyelmet, hogy mindenki hibázhat, aki dolgozik. Nevezetesen egy elírásról van, ami az erről szóló hír sajtóközleméynében szerepel. Nem is kommentáljuk, inkább mutatjuk:


Fotó: Pixabay
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új igazgató került a CEPOL élére

Detlef Schröder vette át a leköszönő Bánfi Ferenc helyét az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége (CEPOL) ügyvezető igazgatójaként.... Teljes cikk

1 százalékos béremeléssel oldaná meg a szlovén kormány a sztrájkhelyzetet

Egyszázalékos béremelést kínál a szakszervezeteknek a szlovén kormány, hogy elkerülje a további konfliktusokat és sztrájkokat a közszférában. A... Teljes cikk

Csökkent a munkanélküliség Franciaországban

A munkanélküliség 9 százalék alá csökkent Franciaországban tavaly az utolsó negyedévében, a mutató 2009 óta nem volt ilyen alacsony - írja az MTI. Teljes cikk

Poggyászból loptak a rakodómunkások Ferihegyen

A két rakodómunkás még januárban lopott gyűrűt, órát és parfümöt az utasoktól, most fogta el őket a rendőrség - írja a police.hu. Teljes cikk

Hétvégi munkáért járó bérpótlékot vezetnek be Szlovákiában

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás a Munkatörvénykönyv azon módosítását, amely szerint májustól a hétvégén végzett munka után járó... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár