kapubanner for mobile
Megjelent: 4 hete

Mit tehet a cég, ha a vevők között viszonteladók is vannak?

A webshopos értékesítés egyre népszerűbb, hiszen nem szükséges fizikai boltot fenntartani, hanem gyorsan és egyszerűen tudunk értékesíteni. Nagyon sokféle webshop között lehet válogatni, ezáltal mindenki testre szabhatja azt, hogy hogyan nézzen ki az oldal és milyen funkciók legyenek benne.

Mit tehet a cég, ha a vevők között viszonteladók is vannak?
 

Azonban azt a helyzetet már nehezebb kezelni, amikor a vásárlók között a viszonteladók is megjelennek, hiszen a B2B értékesítés egy speciális terület.

Hogyan lehet megoldani ezt a feladatot?

A B2B értékesítés során a vásárló egy viszonteladó, aki a termékeket nagyobb tételben és állandó jelleggel vásárolja meg, ezáltal egyedi bánásmódot igényel. A Tharanis vállalatirányítási rendszere azonban erre is gondolt, ezért a Tharanis ERP ügyviteli rendszer megrendelése során a B2B modellt is érdemes kérni.

Mit tud a B2B webáruház modul?

Míg más webáruházak esetében nem lehet külön kezelni a viszonteladói oldalt, ezért a legtöbb esetben számukra egy külön webshopot kell létrehozni, addig a Tharanis rendszerében mindez nem jár jelentős plusz munkával. Egy külön webáruház létrehozása nagyon sok adminisztrációval jár, hiszen a termékek feltöltése, a megrendelések kezelése, a szállítási módok rendezése mind erőforrás-igényes művelet.

Ezeknek a munkáknak a jelentős részét el lehet kerülni akkor, ha egy olyan vállalatirányítási rendszert választunk, ahová ezt a modult be lehet építeni. Ez a rendszer megkönnyíti a kereskedők dolgát, akik egy elkülönített felületen tudnak egyedi ajánlatokat és beállításokat eszközölni a viszonteladók számára.

Miért kell egyedi elbírálásban részesíteni a kereskedőket?

A viszonteladókra jellemző, hogy nagyobb tételben vásárolnak és gyakran visszatérnek. Előnyük, hogy növelik a bevételt, azonban a nagyobb mennyiségű termék szállítása problémákba ütközhet. Éppen ezért a kereskedők számára speciális szállítási módokat kell felajánlani, ami egy B2B modulnál megoldható.

Természetesen az árak tekintetében is alacsonyabbra kell mennünk, hiszen tudjuk, hogy ők is keresni szeretnének az üzleten. Ha az eredeti webáruházunkban van jelen a B2B modul, akkor nem kell újra feltölteni az árukészletet, hanem egyszerűen csak be kell jelölni azokat az árucikkeket, melyeket a kereskedők számára is értékesítünk, emellett pedig az árat is meghatározhatjuk számukra.

Miért fogják a kereskedők is kedvelni ezt a rendszert?

A viszonteladók egyedi jogosultságot kapnak a belépésre, itt pedig láthatják a már korábban megrendelt termékeket, a számláikat, valamint az aktuális raktárkészletet, és a megrendeléseiket is leadhatják. Egy adott megrendelő számára lehetőség van arra, hogy beállítsuk, mit lásson az opciók közül, sőt, területi képviselők alapján is lehet jogosultságot biztosítani.

Amikor megjelennek a viszonteladók egy cég megrendelői között, akkor érdemes minél hamarabb lépni, és olyan testre szabható rendszert létrehozni a számukra, ahol egyedi árakkal, pontos raktárkészlettel és azonnali megrendelési lehetőséggel találkozhatnak.

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megújították a magyar-svájci kettős adóztatás elkerüléséről szóló dokumentumot

A magyar-svájci gazdasági kapcsolatok további erősítése kiemelt fontosságú mindkét fél számára - hangsúlyozta Izer Norbert, a... Teljes cikk

Kitartó optimizmus a turisztikai szektorban

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai... Teljes cikk

A rossz testtartás a munkahelyi termelékenységre is hatással lehet

A felmérésben megkérdezettek 39%-a végzi íróasztal mellett a munkáját, amikor távolról dolgozik. Teljes cikk