Megjelent: 10 éve

MKB Egészségpénztár - Ön és dolgozói egészségéért!

A mai folyamatosan változó világban egyre fontosabb szerepet játszik a pénz beosztása. Sok múlik a megfelelő stratégia alapján működő pénzügyi gazdálkodáson. Jelentős vállalati megtakarítást, egyben dolgozóik elkötelezettségének növekedését eredményezheti a jól kialakított cafetéria rendszer. Hosszú távon egyre szükségesebbnek bizonyul a nyugdíjpénztári öngondoskodás a nyugdíjak szükséges kiegészítése miatt, az egészségpénztári öngondoskodás pedig a napi egészségügyi kiadások csökkentéséhez is hozzájárul.

Miért döntsön az egészségpénztári tagság mellett?

Az MKB Egészségpénztár kedvező helyzetben van a pénztári szektor különböző szegmensei közül, mivel a második legnagyobb a piacon, mindemellett a szolgáltatásait az egyik legalacsonyabb működési költséggel tudja nyújtani a tagjainak.

A tagok 2013-ban az önkéntes egészségpénztárba teljesített egyéni befizetéseik után 20 százalékot továbbra is visszaigényelhetnek személyi jövedelemadójukból, jövedelemkorlát nélkül. Ezen kívül 10 százalék adókedvezményt érvényesíthetnek, ha az egészségpénztárnál vezetett egyéni számlájukon lévő szabad pénzeszközeiket két évre lekötik, vagy prevenciós szolgáltatást vesznek igénybe.

Elengedhetetlen figyelembe venni, hogy a növekvő átlagélettartam következtében hosszabb ideig fog az ember egészségügyi ellátást igénybe venni, az orvostudomány és a technika fejlődése pedig a gyógykezelések, a gyógyszerek árának növekedésében is megjelenik. Várható következménnyel jár, hogy az államilag finanszírozott szolgáltatás, illetve terméklistából sok kimaradhat, vagy finanszírozása csökken, ezért indokolt, ha valaki előre takarékoskodik.

Cégénél a cafetéria keretben lehet választani a béren kívüli juttatások közül? Kérjük, ajánlja dolgozói figyelmébe az MKB Egészségpénztárt!

Fontos érv, hogy a juttatás összegét akár azonnal felhasználhatják egészségügyi kiadásaikra és így tehermentesíthetik a család kiadásait vagy tartalékolhatnak nehezebb időszakokra.
Előnyös választás az MKB Egészségpénztár!

Az egészségpénztári juttatás kedvezményes feltételű a dolgozónak és a munkáltatónak is.

Előnyös választás, mivel a munkavállalót és családját ösztönzi az egészséges életmódra és a családi kasszát tehermentesíti az egyéb kiadásokban.

További előnye az MKB Egészségpénztárnak, hogy változatlanul gyors ügyintézéssel egyszerű és könnyen kezelhető a nyilvántartási és elszámolási rendszerrel támogatja a partnereit.

Kedvezményesen adható béren kívüli juttatások adózása:

2013-ban a pénztári munkáltatói hozzájárulások adóterhe emelkedett, de a 35,7 százalékos kötelezettség még mindig jelentősen alacsonyabb a bér után fizetendő adóterhekhez képest. A jelzett változások részletesebben:

 • A legfeljebb a minimálbér 30 százalékig nyújtott juttatások 1,19-szeresét 16 százalékos SZJA mellett 14 százalék Egészségügyi hozzájárulás (EHO) terheli a munkáltatónál. Így a teljes teher a kedvezményesen adható keretig 35,7 százalék.
 • A kedvezményesen adható határ feletti összeget magasabb, 27 százalékos eho terheli. (A juttatásra számítva együttesen 51,17 százalék adó.)
 • A minimálbér megemelése következtében 2013-ban a kedvezményes adózással adható keret 29.400 forintra növekedett havonta.
 • Munkavállalói oldalról nem történt változás, így számukra mind a kedvezményes rész, mind az azt meghaladó rész adómentes juttatás.

  Az egyéni számlára adható adomány változásai:

 • Továbbra is van lehetőség adomány juttatására a dolgozóknak, akár differenciáltan, személyenként eltérő összegben is.
 • Az adomány után SZJA és EHO fizetési kötelezettség nem terheli a munkáltatót.
 • A dolgozónak (pénztártagnak) a kapott adomány után 2013. évben azonban már nem csak SZJA, hanem EHO fizetési kötelezettsége is keletkezik. E terheket viszont továbbra is csökkenti, hogy beszámít az egyéni adókedvezmény alapjába, visszaigényelhető az adomány 20 százaléka. Jövedelemhez ezáltal 13,54 százalékos terheléssel jut a tag.

  2013-tól tovább bővült az egészségpénztári megtakarítások felhasználási lehetősége

  Az egészségpénztári számláról új elszámolható szolgáltatások:

 • Gluténmentes speciális élelmiszerek, amelyek az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet nyilvántartásában szerepelnek. Hazánkban is egyre elterjedtebb a lisztérzékenység, amely kezelését viszonylag magasabb költséggel járó étrenddel lehet kontrollálni. A gluténmentes élelmiszerek bármely magyarországi üzletben megvásárolhatóak és orvosi javaslat nélkül elszámolhatók a Pénztártag illetve szolgáltatásra jogosult bejelentett hozzátartozója részére egyaránt.

 • A szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosítások (betegség-biztosítások) biztosítási díját a módosítások értelmében a pénztártagok, illetve hozzátartozóik részére egészségpénztári számlájukból a tagok fizethetik részben/egészben.
  Pénztártagjaink számára az MKB Egészségpénztár a szolgáltatásait továbbra is változatlan formában és magas színvonalon biztosítja 2013-ban is.

  Forduljon hozzánk bizalommal és járuljon hozzá a saját, a dolgozói és családja egészségügyi kiadásainak könnyítéséhez a jövőben is!
  Az MKB Egészségpénztárral kapcsolatban bővebb információt a www.mkbep.hu honlapunkon találnak. Kérdések esetén állunk szíves rendelkezésükre az [email protected] e-mail címen, valamint a 06 (1) 268-7614-es telefonszámon és személyes ügyfélszolgálatunkon: 1134 Budapest, Dévai u. 23.szám alatt.

  MKB Egészségpénztár


  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  További cikkek
  A négynapos munkarend bevezetése munkajogi szemmel

  A négynapos munkahétre váltó munkáltatók számos jogi kihívással kénytelenek megbirkózni az új modell bevezetése során, mely nem csupán az... Teljes cikk

  KÖLTSD EL SZÉP KÁRTYÁS KERETEDET MÁJUS 31-IG LEVONÁS NÉLKÜL!

  Egy kormányrendelet értelmében a SZÉP kártyákon a tavalyi összegek 2023. május 31-ig használhatóak fel, ezt követően 15 %-os díj terheli az el... Teljes cikk

  Az életünk stresszfaktorszintje nagyon megemelkedett. Ne engedjük, hogy kifogjon rajtunk!

  Krízisekből ki, krízisekbe be! Ilyen most a világ. Jelentősen nőtt az egzisztenciális félelem és az anyagi bizonytalanság stresszfaktor szintje. Az... Teljes cikk