Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Moholy-Nagy unoka az Art Cologne élén

Moholy-Nagy László unokája, Daniel Hug veszi át az Art Cologne, a világ legrégebbi nemzetközi modern és kortárs képzőművészeti vásárának vezetését.

Az Art Cologne 1967-ben indult Kunstmark Köln néven. A kiállítás, vásár és művészeti fórum, alkotók, galériások, műkereskedők, múzeumi szakemberek és műgyűjtők találkozóhelye, kombinációjából létrejött modell azóta világszerte elterjedt.

A rendezvény előkészítését és lebonyolítását szerdától Daniel Hug irányítja - közölte a Koelnmesse GmbH kölni vásárszervező társaság.

A huszadik század eleji bauhaus építészeti és iparművészeti stílus magyar alapító atyjának unokája 1968-ban született Svájcban. Amerikai állampolgár, Los Angelesben él. Kurátorként, galériavezetőként és nemzetközi művészeti vásárok szervezőjeként egyaránt jelentős tapasztalattal bír. Legfőbb feladata az "Art Cologne művészeti és stratégiai továbbfejlesztése, és a kiállítókkal, illetve a legnagyobb gyűjtőkkel való szoros személyes kapcsolat kialakítása és ápolása" - áll a közleményben.

Hug elődje, Gerard Goodrow január végén távozott a cégtől a munkáját műkereskedői oldalról ért kritika miatt. Az Art Cologne 2008. április 16-ától 20-áig tart.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter