Megjelent: 10 hónapja

150 munkahely a bőröndgyártótól

Új csarnokot épít 765 millió forintos beruházással szekszárdi telephelyén az utazótáskákat, bőröndöket gyártó Samsonite Hungária Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

Az összesen 765 millió forintos fejlesztést az Új Széchenyi Terv 306 millió forintos támogatásával hajtják végre a tervek szerint október végéig.


A bővítésnek köszönhetően lehetővé válik a gépi kapacitások növelése, az ugrásszerűen megnőtt termelés eredményeként növekvő készletek elhelyezése, a foglalkoztatott létszám további növelése.


A polipropilén alapanyagból préselt bőröndöket, utazótáskákat gyártó Samsonite Kft. ezzel párhuzamosan 780 millió forintos ráfordítással két új formázógépet és a gyártáshoz szükséges tartozékokat helyez üzembe. Az összesen másfél milliárd forintos beruházási programot a kft. szerint a termékeik iránti globális keresletnövekedés indokolja.


A vállalat 2008-ban 91 ezer, 2010-ben 420 ezer bőröndöt szerelt össze; idén és jövőre már 572 ezer bőrönd gyártását, összeszerelését tervezik. A cég 150 fős létszámbővítést is végrehajtott, jelenleg 365 dolgozót foglalkoztat.


2011. szeptember 9.


  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter