Megjelent: 2 éve

Álláspiaci akcióterv a kormánytól és a reakciók

Megéri majd 25 év alatti és 55 év feletti és szakképzetlen munkavállalót felvenni a cégeknek, ugyanis sokkal kevesebbe kerül majd alkalmazásuk. Ez Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn bejelentett munkahelyvédelmi akciótervének a lényege. Hogyan reagálnak a munkaadók, a munkavállalók és az álláspiaci szakértők?

A kormányfő tízpontos munkahelyvédelmi akciótervet hirdetett meg hétfőn a parlamentben. Ennek részeként a 25 év alattiaknál, az 55 év felettieknél és a képzettséget nem igénylő munkát végzőknél a munkáltatói járulékot a felére csökkentik, a 25-nél kevesebb munkavállalót foglalkoztató cégek pedig ezentúl választhatják majd a - vállalkozás profitját terhelő adókat és a bérek után fizetendő közterheket kiváltó - 16 százalékos kisvállalati adót. A munkahelyvédő intézkedések forrását a tranzakciós illeték kiterjesztéséből teremtené meg a kabinet.


Munkaaadók: fontos a veszélyeztetettek védelme


A vállalkozások számára kedvező, ha csökkennek a 25 év alattiak terhei, akárcsak az 55 év felettiek és a képzettséget nem igénylő fizikai munkát végzők járulékai - mondta az MTI kérdésére Dávid Ferenc. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára szerint szükség van arra, hogy érzékelhető javulást lehessen elérni az említett veszélyeztetett korosztályoknál és a kisgyermekes anyáknál. (A gyesről és a gyedről visszatérők után az elhelyezkedést követő első két évben sem kell majd járulékot fizetni a munkáltatóknak, harmadik évben pedig csak a jelenlegi felét.)


Dávid Ferenc úgy véli, hogy a könnyített adó-, illetve járulékteher hozzájárulhat ahhoz, hogy "fehéredjen" a kkv-szektor. Vadász György szerint ugyanis 600 ezer munkavállaló dolgozik a feketegazdaságban, amelyből járulék egyáltalán nem folyik be.


Munkavállalók: végre történik valami


Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke fontosnak nevezte, hogy a kormány "végre valamit tenni akar" a munkakereslet növelése érdekében. Minden olyan eszköz, amely egy-egy foglalkoztatási csoport alkalmazását segíti, akkor hatékony, ha a gazdaságban munkaerőigény jelentkezik; önmagában az, hogy valaki olcsóbban alkalmazhat munkaerőt, nem fog plusz munkahelyet teremteni, ha egyébként a gazdaság stagnál - hívta fel a figyelmet.


Az MSZOSZ elnöke ugyanakkor úgy vélekedett: a csomagnak talán jobb hatása lesz, mint az eddigi hasonló ötleteknek, mert a vállalkozásoknak ígért kedvezmény egy évnél hosszabb időre szól.


“Csak a meglévő állásokat osztják újra"


"Adóintézkedésekkel munkahelyeket nem lehet létesíteni" - mondta az [origo]-nak Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő. "Ha a vállalkozásnak olcsóbb a munkaerő foglalkoztatása, de nincs a termékeire kereslet, akkor nem fog felvenni embert" - tette hozzá. Amennyi a hírekben eddig elhangzott, azok "érdekes és szimpatikus" törekvések Vámosi szerint, és ha "300 milliárdból megúszható, akkor rendben van".


Azok a foglalkoztatáspolitikai eszközök, amelyek egy-egy csoportot előnyben részesítenek a másikkal szemben nagyrészt arra jók, hogy a nem támogatottak állásait szép lassan a támogatottak töltsék be. Erről beszélt korábban Köllő János, az MTA munkapiaci kutatócsoportjának munkatársa is az [origo]-nak. Ezt állította Fröhlich Péter, a P&Bert Management Consulting Group személyzeti tanácsadó ügyvezető igazgatója is: "csak a meglévő állásokat osztják újra, új állást nem teremtenek".


Őket védené a kormány járulékcsökkentéssel:
- A 25 év alattiak munkáltatói járulékát (szociális hozzájárulási adó) felére csökkentik
- Az 55 év felettiek munkáltatói járulékát szintén a felére csökkentik
- A 25 és 54 év közötti szakképesítéssel nem rendelkező munkavállalók munkáltatói járulékát ugyancsak a felére csökkentik
- A tartósan munkanélküliek esetében két évig a munkavállalói tehertől mentesül a munkáltató, a harmadik évben pedig a jelenlegi fele.
- A gyesről, gyedről munkába visszatérő kismamák után az első két évben nem kell járulékot fizetni, a harmadik évtől a jelenleginek is csak a felét.


2012. július 3.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Milyen jogviszonyban vállalhatunk nyári diákmunkát? Általános tudnivalók és tanácsok (1.)

A nyári diákmunka – mindenféle jövedelemszerző tevékenységhez hasonlóan – adóköteles tevékenység. Ez az egyik közös tulajdonság a számos... Teljes cikk

Megvan az ország legjobb női és férfi targoncása

Hét hónapja targoncázik, most első munkahelyén dolgozik a Tisza Logisticsnél. Ő Barnóczki Regina (lent a fotón), aki a csütörtökön a budapesti... Teljes cikk