Megjelent: 1 éve

Elbukott a svájci népszavazás a vezetői bércsökkentésről

Svájcban vasárnap elbukott az úgynevezett 1:12-es szabályról szóló népszavazás. A kezdeményezés célja az volt, hogy a vállalatok vezetői ne kereshessenek több pénzt havonta, mint amennyit a legalacsonyabban bérezettek egy év alatt.

A gyógyszeripari nagyvállalatoknál nyílt igazán nagyra az olló, hiszen a Roche-nál az arány 1:236, a Novartisnál pedig 1:219. A szavazók kétharmada voksolt nemmel a javaslatra.


A kormány és a parlamenti többség sem támogatta a javaslatot. Az ellenzők szerint súlyos károkat okozna a bércsökkentés a svájci versenyképességben.


2013. november 25.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter