Megjelent: 2 éve

Nyárra lehet kollektív szerződés a közoktatásban

Jó esély van arra, hogy a nyár folyamán megszülessen az ágazati kollektív szerződés - mondta Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár, miután öt érdekvédelmi pedagógusszervezettel tárgyalt szerdán a fővárosban.

images

Az ágazati kollektív szerződés ügyében kérték a szakszervezetek javaslatait, és jó esély van arra, hogy ezeket áprilisban megkapják, és a nyáron meg tudják kötni a megállapodást - fejtette ki a köznevelési államtitkár. Megjegyezte: ismeretei szerint ilyen jellegű dokumentum szakszervezetek és ágazatok között más területen nem született, és nagy reményeket fűznek hozzá.


Heti 32 óra munkaidő


Hoffmann Rózsa kitért a heti 32 óra kötött munkaidő kérdésére is, mint mondta, ezt az időt pedagógiai munkával kell eltölteniük a pedagógusoknak, és abba sok minden besorolható, még az órára való készülés is. Az a fő cél, hogy minél több időt a gyerekekkel töltsenek el a pedagógusok, mert erre van szüksége a társadalomnak - mutatott rá.


Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az MTI kérdésére azt mondta: április 30-ig elkészül a foglalkoztatással összefüggő kormányrendelet, amely tartalmazza majd Megerősítette, hogy a kollektív szerződés első, nyers változatát a szakszervezetek készítik majd el, és hozzátette: eddig ennek megkötését az tette lehetetlenné, hogy 2600 intézményfenntartó önkormányzat volt (MTI).


2013. március 21.


  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter