EU  kulfold 
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

Segítené az EU a külföldi mesterképzést

Hitelgaranciával szeretnék segíteni a mesterképzésben részt vevőket a most induló Erasmus+ program keretében - jelentette be Andrulla Vasziliu, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős biztosa szerdán Budapesten.


Az uniós biztos a program indulása alkalmából rendezett konferencia sajtótájékoztatóján kifejtette: gyakran tapasztalják, hogy a hallgatóknak nincs lehetőségük külföldi mesterképzés elvégzésére. Ezen szeretnének segíteni a hitelgaranciával az Európai Beruházási Bank közreműködésével - ismertette. Tájékoztatása szerint a hallgatók egy-, illetve kétéves kurzusok elvégzéséhez kaphatnak majd segítséget.


4 millió fiatal vehet benne részt


A biztos jelezte: az Erasmus+ egy ernyőprogram, amely hét korábbi programot egyesít. Azt mondta, hisznek abban, hogy a most induló programmal hét év alatt négymillió embernek nyújthatnak segítséget, le tudják győzni a munkanélküliségi problémákat és hozzájárulhatnak az igazságosabb társadalmak megteremtéséhez. A rendelkezésre álló források mintegy negyven százalékkal bővülnek majd - közölte.


Figyelnek a hátrányos helyzetűekre


Tordai Péter, a Tempus Közalapítvány igazgatója arról beszélt, hogy Magyarország rendkívül sikeres és eredményes volt a korábbi programokban. Az elmúlt hét évben 142 millió eurót használtak fel, ami azt jelenti, hogy közel 43 milliárd forint érkezett az oktatás és a képzés területére. Hozzátette: az Erasmus+ keretében méginkább figyelni szeretnének a hátrányos helyzetűekre és a tervek szerint szociális kiegészítő juttatást is adnak majd a felsőoktatási hallgatóknak.


Máté Gergely, az NCSSZI Erasmus+ Ifjúsági Programiroda megbízott igazgatóhelyettese elmondta: az Erasmus+ részeként 1,5 milliárd euró kerettel több mint 500 ezer fiatal számára nyílik majd lehetőség nemzetközi tapasztalatszerzésre, önkéntes munkára. Ebből a keretből Magyarország idén 4,3 millió euróval részesülhet - jelezte. (MTI)


2014. március 13.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
December 31-ig működik a Monster.hu állásportál

Budapest, 2018. szeptember 3. - A Monster Magyarország Kft. tulajdonosa, a finnországi  székhelyű Alma Career Oy üzleti és stratégiai okokból a magyar... Teljes cikk

Milyen jogviszonyban vállalhatunk nyári diákmunkát? Általános tudnivalók és tanácsok (1.)

A nyári diákmunka – mindenféle jövedelemszerző tevékenységhez hasonlóan – adóköteles tevékenység. Ez az egyik közös tulajdonság a számos... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek

    Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár