Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Mozdonyvezetők tiltakoznak ma a Kossuth téren

A korkedvezményes és korengedményes nyugdíj megszüntetése elleni tiltakozásul tüntetést tart ma a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) az Országház előtt a Kossuth téren, a tiltakozáshoz csatlakoznak a BKV és a Volán-társaságok autóbuszvezetőit tömörítő szakszervezetek is, illetve részt vesznek a tüntetésen a vasutas társszakszervezetek képviselői is.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szerint a hatvan év körüli vagy azon felüli mozdonyvezetőknek alig van esélyük megfelelni az egyre szigorodó pályaalkalmassági követelményeknek, a tervezett intézkedés pedig súlyosan fenyegeti az egzisztenciájukat.

Az érdekképviselet korábbi tájékoztatása szerint a kormány nem hajlandó az egyeztetésekre, nem tesz eleget törvényi kötelezettségének, de a szakszervezetek követelik a tárgyalások azonnali megkezdését és a korkedvezmény és a korengedmény intézményének megőrzését.

A demonstráció bejelentésére kedden a miniszterelnök szóvivője úgy reagált, hogy a mozdonyvezetők által felvetett kérdések nagyon fontosak, ezért is szerepelnek a szociális konzultációban, amelynek végéig nem születnek döntések az érintett területeken. Szijjártó Péter akkor közölte, hogy az emberek véleményének megismerése után, az abból fakadó törvényalkotási munka során, a kormány a szükséges egyeztetéseket és tárgyalásokat el fogja végezni.

A szakszervezet tájékoztatása szerint a tüntetők a Nyugati téren gyülekeznek, majd a rendőrség által biztosított útvonalon átmennek a Kossuth térre, ahol a beszédek után eljuttatják a tiltakozó levelet és a mozdonyvezetők munkájáról készített filmet a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, illetve az országgyűlési képviselőknek.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
15 egészségügyi dolgozó halt meg a járvány alatt

A hivatalos adatok szerint az egészségügyi dolgozók 2,6 százaléka kapta el a koronavírust. Teljes cikk

Hatmillió dollárért igazoltak le egy 23 éves e-sportolót

A 23 éves játékos 2 év alatt összesen 180 millió forintot fog keresni. Teljes cikk

Magyar Orvosi Kamara: biztosítsák a fogorvosok béremelésének forrását!

"Bármilyen negatív megkülönböztetés elfogadhatatlan" - írja a kamara közleménye. Teljes cikk