Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 hónapja

Munkahelyi demokráciát követel az Európai Szakszervezetek Konföderációja az EP-választás kapcsán

23 pontos, rövid választási programot tett közzé a European Trade Union Confederation (ETUC) a májusi európai parlamenti választások lőtt - írja a merce.hu.

images

A szervezet hangsúlyozta, hogy 2019 az EU-n belüli munkajogok szempontjából sorsdöntő lesz, hiszen az új EP összetétele hosszú időre javíthatja, de súlyosan vissza is vetheti a munkavállalói jogok helyzetét kontinensünkön.

A merce.hu szerint a 23 pont (amely magyar nyelven is olvasható) is arra hívja fel a figyelmet, hogy „a demokráciának túl kell mennie a szavazás lehetőségén, magába kell foglalnia a valóságos részvételt politikai döntésekben és a demokratikus részvételt a társadalomban és a munkahelyeken. A nemzeti kormányoknak abba kell hagyni azt, hogy az EU-t rossz döntésekkel vádolják. A kormányoknak ki kell maradni az EU demokratikus döntéshozó folyamataiból.”

A szakszervezeti konföderáció továbbra is azt várná el az új Európai Parlamenttől, hogy a Szociális Európa alapelveit (egységes segélyezési, juttatási és például idősgondozási rendszer az összes tagállamban) foglalják be az alapelvek közé, és minél előbb kezdjék meg annak kivitelezését.

merce.hu
Follow hrportal_hu on Twitter