Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Negatív adót vezetne be a Jobbik

A Jobbik a bérlakás-építési rendszerrel együtt működő otthonteremtési támogatást dolgozott ki a családok számára - közölte az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében Z. Kárpát Dániel képviselő. Hozzátette, hogy pártja szeretné, ha a gyermekek után járó adókedvezményt úgynevezett negatív adóként lehetne visszaigényelni.

A politikus azt írta, hogy a "szocpol" és a szélesebb értelemben vett lakástámogatási rendszer az egyik legfontosabb eszköze a demográfiai helyzet javításának és a kivándorlás lassításának, megelőzésének. Szerinte a kormányzat által kimunkált "szocpolt" csak néhány bank kínálja fel, és az olyan feltételekkel jelenik meg, hogy csak az érintett fiatalok töredéke tud élni a lehetőséggel.

A Jobbik viszont egy bármely dolgozó vagy dolgozni szándékozó magyar család számára könnyen elérhető, az állami bérlakás-építési rendszerrel karöltve működő otthonteremtési támogatási rendszert dolgozott ki - közölte. A Jobbik elképzelése szerint az érintettek akár a piaci ár harmadáért bérelhetnének lakást, amelyet pár év után bekerülési értéken vásárolhatnák meg kedvező hitellel.

A párt emellett fontosnak tartja, hogy a szülők nyugdíjában jelenjen meg, ha sok olyan gyermeket neveltek fel, aki maga is dolgozik - írta Z. Kárpát Dániel. A párt azt javasolja, hogy a gyermekek után járó adókedvezményt negatív adóként lehessen visszaigényelni.

Ezzel a rendszerrel azok számára is biztosítanák a teljes kedvezményt, akik egyébként nem keresnek annyit, hogy igénybe vehessék az összes megtakarítható, a gyermekek nevelése után járó pénzt - áll a közleményben.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter