Megjelent: 9 éve

Nem áll túl jól hazánk a munkahelyi öltözködés terén

Slampos öltözködés jellemző a magyar munkahelyeken, míg az indiaiak veszik legkomolyabban, milyen ruhában lehet bemenni dolgozni - derül ki egy Reuters/Ipsos felméréséből.

A 24 országban mintegy 12 500 fő megkérdezésével elvégzett vizsgálat szerint az európaiak követik leginkább a hétköznapi, lezser stílust: összességében csupán 27 százalékuk gondolja úgy, hogy a munkahelyen öltönyben/kosztümben, illetve általában üzleti eleganciában kell megjelenni.

A magyarok körében ez az arány csak 12 százalék, ráadásul honfitársaink 46 százaléka megengedhetőnek tartja a rövidnadrágot, 56 százalékuk szerint pedig vietnámi papucsban is be lehet "csattogni" munkakezdéskor.

Összességében a válaszadók negyven százaléka vallotta be, hogy laza holmikban is bemegy dolgozni - ugyanekkora egyébként azoknak az aránya, akik szerint e stílus követői soha nem kerülnek vezető pozícióba. A dolgozók 66 százaléka tartja úgy, hogy a vállalat irányítóinak jobban ki kell öltözniük, mint alkalmazottaiknak.

Görög Ibolya, aki hosszú éveken át protokollfőnökként szervezte és irányította a magyar kormány hivatalos rendezvényeit, a Népszabadságnak elmondta, nagyon elszomorítja, hogy ezt már a világ is tudja rólunk. Meggyőződése, hogy a lelke mélyén mindenki tudja, a munkahely nem egy szabadon választott program, ahova csak úgy bemegyünk egy kicsit és "ellötyögünk", hisz eszünket, tudásunkat, rátermettségünket visszük a vásárra. Ráadásul a ruha visszahat a viselkedésre. Azt kell felvenni, amit el akarok magamról hitetni.

Népszabadság/Napi Gazdaság/Reuters
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter