Megjelent: 12 éve

Nem félünk az APEH-tól?

Adót spórolni, papíron veszteségessé tenni a vállalkozást sokak számára még mindig természetes válasz a magas adókra. Vakrepülés, bízva abban, hogy ha nem gondolunk a rosszra, akkor az be sem következik. Mint az egyszeri pizzafutár, aki számla nélkül vitt árut az APEH-ba is. Csakhogy ő most lebukott.

A magyar vállalkozások egy része számára természetes a veszteséges működés, mintegy válasz a magas adóterhekre. Másrészt egyfajta büszke magatartás is, kvázi ellenállási mozgalom, amiben benne van az is, hogy mi a véleményük a kormányról, a fennálló rendről. Legalábbis erre lehet következtetni a vállalkozói körökben sűrűn hallható, "én aztán nem fogom a kormány zsebét tömni", "ezeknek én nem fizetek adót" kijelentésekből. Persze egy esetleges kormányváltás esetén a szöveg nem változik, hiába mások már az "ezek". Szóval még mindig trendi nem hozzájárulni a közös terhekhez, de annál menőbb hencegni az elsumákolt adóval.

A másik oldalról közelítve: ki ne hallott volna róla, hogy a közhivatalok (az ellenőrzést végzők is) olyan áron közbeszereznek, amiből biztosan nem futja még a minimálbérre sem. Akkor ki vesse az első követ a vállalkozóra? A pizzafutárnak mindenesetre nem volt szerencséje legutóbb, amikor számla nélkül szállított az APEH-be. Megcsípték. Persze mondhatják, ez az ő pechje.

Január elsejétől feláll az új szuperhatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Hogy milyen stratégiával igyekeznek majd rendet tenni, arról még keveset tudni.
De addig is, így év vége felé fussunk végig rajta, a nyugodt alváson kívül mit kockáztat az a vállalkozás, amelyik most a könnyebbik utat járja (tartós veszteséggel, vagy minimális nyereséggel lavírozik) és nem mellesleg milyen előnyöktől esik el.
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook