Megjelent: 11 hónapja

Nem foglalkoznak a bankvezetők a visszaélésekkel

A banki alkalmazottak kevesebb, mint fele gondolja azt, hogy foglalkoznak aggályaikkal, amikor panaszt tesznek rossz üzleti szokások vagy személyes visszaélések miatt - írja a Financial Times cikke alapján a portfolio.hu.

A Banking Standards Board brit érdekvédelmi 26 bank, 72 000 alkalmazottját kérdezte meg. A felmérésből kiderül, hogy a pénzintézeti alkalmazottak alig 63%-a jelenti a tapasztalt visszaéléseket és azok közül, akik így tesznek, alig 41% gondolja azt, hogy komolyan foglalkoznak a panaszaikkal.

A jelentésből az is kiderül, hogy az alkalmazottak negyede úgy véli, rossz hatással van egészségi állapotára a munkája, ez az arány ráadásul változatlan volt az elmúlt három évben - írja a portfolio.hu.


Pozitív változás állt viszont be a vezetői attitűdben: a pénzintézeti személyzet 66%-a gondolja azt, hogy vezetőik most már vállalják a felelősséget, ha valami rossz történik, míg 2016-ban még csak 58% volt ez az arány.

portfolio.hu
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter