Megjelent: 7 éve

Nem lehetetlen a család és a karrier egyensúlyban tartása

A munka és magánélet kapcsolata, valamint a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása volt a kulcstémája a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) ez évi fotó- és videópályázatának, melynek ünnepélyes díjátadóját és kiállításmegnyitóját tegnap tartották meg. A felhívásra 60 pályamű érkezett.

A díjazottak
Május 28-án tartotta a HBLF a "Szervezeti sokszínűség: Egy kép az egyenlő esélyekről - Szülőként a munkában és teljesítmény megváltozott munkaképességgel" című amatőr fotó- és videópályázatának ünnepélyes díjátadóját és kiállításmegnyitóját. A HBLF felhívására közel 60 pályamű érkezett. A zsűri elismerésében részesültek azon pályázók, akik beküldött fotóikon és videóikon keresztül a legjobban mutatták be a szülőként a munkában is helyt álló kollégáikat, illetve a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását.

Ahogyan arra az egyik díjazott videó címe is utal - Mission Possible - igenis lehetséges szülőként a munkában is helyt állni és megváltozott munkaképességgel teljes értékű munkát végezni. Aki végignézi a kiállított fotókat és videókat, maga is meggyőződhet erről.

A zsűri döntése alapján a "Szülőként a munkában" kategóriában I. helyezést ért el Turóczi József, a Tesco Global Áruházak Zrt. munkatársa "Hajnali szénégetés a Kalondán" című képével. II. helyezést ért el Balogh Erika, a Diageo Kft. munkatársa, III. helyezést ért el Schwanzer Zsuzsanna, a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Iroda munkatársa. Különdíjban részesült Szobota Orsolya (IBM Hungary) és Mohai Anna (Schneider Electric Zrt.)

A "Teljesítmény megváltozott munkaképességgel" kategóriában I. helyezést ért el Balla Attila a MOL Csoport Petroszolg Kft. munkatársa "Így is teljes az ÉLET" című képével, videó különdíjban részesült Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. munkatársa és Besze Tímea, az Absent Bt. munkatársa.

A zsűri tagjai Czakó Borbála, a HBLF Elnöke; Gothárdi Ibolya, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese, a HBLF a Sokszínűségért HR munkacsoport vezetője; Dr. Ránki Zsuzsanna, az IBS Vállalati Kapcsolatok Központ vezetője; Keveházi Katalin, a Jól-Lét Alapítvány kuratóriumának elnöke, Végh Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója és Nagy Z. László fotóművész voltak.

"A HBLF a Sokszínűségért Programsorozatunk célja, hogy a sokszínűség és befogadás kultúrája a magyarországi üzleti környezetben is a középpontba kerüljön, mely meggyőződésem szerint vállalati és társadalmi szinten is pozitív hatással bír. Bízom benne, hogy a sokszínűség és befogadás megannyi képi ábrázolásával, jó példákkal szolgálunk más cégek és szervezetek számára" - nyilatkozta Czakó Borbála, a HBLF elnöke a díjátadó ünnepségen.

"A Fotópályázat egyik témájával összhangban a 2013-as évben munkacsoportunk kiemelten foglalkozik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával, decemberben Magyarországon úttörőként "Speciális állásbörzét és konferenciát" rendezünk, ahol platformot kívánunk teremteni a fogyatékkal élő leendő munkavállalók, és őket alkalmazni kívánó cégek közötti párbeszéd megteremtésére" - mondta el Gothárdi Ibolya, a HBLF a Sokszínűségért HR munkacsoport vezetője a fotókiállítás megnyitóján.

"A HP Magyarország éppen most csatlakozott aláíróként a HBLF "Szervezeti sokszínűség és befogadás" Kódexéhez, ezért is tartottuk fontosnak, hogy támogatásunkkal hozzájáruljunk a fotópályázat megvalósításához. Hisszük, hogy a befogadó vállalati kultúra nemcsak a munkatársak életét teszi könnyebbé, és segít képességeik kibontakoztatásában, hanem a munkaadók számára is lényeges előnyöket nyújt a növekvő teljesítménynek, kreativitásnak és innovációnak köszönhetően. Csak úgy érhetünk el hosszú távú, fenntartható sikereket, ha figyelembe vesszük a dolgozók igényeit és támogatjuk őket - mondta el Kovács Krisztina a HP Magyarország HR igazgatója a rendezvényen.

A pályázatra beérkezett legjobb tizenöt képből a HBLF HR munkacsoportja vándorkiállítást rendez. A képek a vándorkiállítás keretében egy éven keresztül lesznek megtekinthetőek a pályázó vállalatoknál, és más, érdeklődő cégek székhelyein, valamint további esélyegyenlőségi rendezvényeken, konferenciákon. A kiállított képek elektronikus kiadvány formájában is megjelennek, így minden érdeklődő számára elérhetők lesznek.

A "MissionPossible" című videó:

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Meghosszabbodik a hitelmoratórium a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak számára

A háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot bizonyos társadalmi csoportok esetében 2021. január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják -... Teljes cikk

Ismét 4,5 millió felett van a foglalkoztatottak száma

Július óta folyamatosan csökken a munkanélküliek száma - derül ki a KSH adataiból. Teljes cikk

Orbán Viktor: ismét munkaerőhiányra kell felkészülni

A miniszterelnök szerint a külföldiekre alapozott budapesti turizmus szenvedni fog. Teljes cikk