Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Nem özönlik el a bolgárok és a románok Nagy-Britanniát

Felmérés készült arról, hogy vajon a románok és a bolgárok mekkora hányada készül Nagy-Britanniában munkát vállalni, azt követően, hogy az év végén megszűnnek a rájuk vonatkozó korlátozások.

A BBC megbízásából készülő felmérés szerint nem fogják elözönleni a szigetországot a bolgárok és a románok: csekély részük tervezi, hogy az Egyesült Királyságban próbál szerencsét.

A kérdés azért merült fel, mert év végén jár le a román és a bolgár munkavállalók letelepedését szabályozó átmeneti brit korlátozás hatálya.

A MigrationWatch UK nevű konzervatív, a szabályozás nélküli bevándorlást az uniós társállamok esetében is erőteljesen ellenző kampánycsoport nemrég összeállított prognózisa szerint negyedmillió román és bolgár munkavállaló érkezhet Nagy-Britanniába a korlátozások felszámolását követő öt évben.

A felmérés mást mutat: a bolgár és a román felnőttek nagyjából harmada foglalkozik a kivándorlás gondolatával, de töredékük tett ezért bármilyen konkrét lépést. Arra a kérdésre, hogy hozzákezdtek-e tevőlegesen esetleges nagy-britanniai munkavállalásuk előkészítéséhez, sokkal kevesebben válaszoltak igennel mindkét országban. A bolgárok 2,8 százaléka, a románoknak pedig mindössze a 0,3 százaléka kezdett hozzá szervezetten, munkaközvetítő ügynökség bevonásával a nagy-britanniai munkalehetőségek felderítéséhez.

Önállóan, munkaközvetítő szervezetek igénybe vétele nélkül a megkérdezett bolgárok 1,4 százaléka, a románok 0,7 százaléka keres munkát Nagy-Britanniában, és 1,2 százalék, illetve 0,4 százalék azon bolgárok és románok aránya, akik már lakást is elkezdtek keresni.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter