Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Nem szerdán, hanem csütörtökön lesz a görög sztrájk

A tervezettnél egy nappal később, május 20-án tartanak Görögországban 24 órás általános sztrájkot az állami és a magángazdaságban dolgozókat tömörítő szakszervezetek.

Eredetileg május 19-ére tűzték ki a sztrájk napját. Ezen a napon azonban vizsgák lesznek az iskolákban, és hogy ezeket ne zavarják meg, úgy döntöttek a szakszervezetek, hogy egy nappal később, május 20-án tartják meg a 24 órás sztrájkot.

A szakszervezetek a nyugdíjreform tervezete ellen tiltakoznak. A tervezett nyugdíjreform keretében fokozatosan 60 évre emelik a korkedvezményes nyugdíj alsó korhatárát, s 10 év alatt fokozatosan felemelik 65 évre a rendes nyugdíjkorhatárt is - a kormány hétfőn elfogadott elképzelése szerint, amit még a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

A tervezet értelmében, elsősorban a magas nyugdíjjal rendelkezők körében visszafogják a kifizetéseket, és a jelenlegi 13 nyugdíjalap helyett hármat hoznak létre: egyet a bérből és fizetésből élők, egyet a vállalkozók, egyet pedig a agrárgazdálkodók számára. A változtatások többsége a jövő évtől, fokozatosan, 2018-ig lép hatályba.

Andreasz Loverdosz munkaügyi miniszter azt mondta, hogy a rendszer 2011 után összeomlott volna.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter