Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Nincs elég szakképzett munkaerő az építőiparban

Az építési piac elmúlt két évi bővülése felszínre hozta az építőipari szakmunkáshiányt, illetve a képzés hiányosságait - hívta fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

images

images

Az ÉVOSZ októberben felmérést készített négyszáz cég megkeresésével az építőipari szakképzés helyzetének és a cégek közreműködésének értékeléséhez.

A szövetség hétfői közleménye szerint a válaszadó cégek háromnegyede jelezte, hogy az alacsony megrendelés-állomány ellenére nincs elegendő szakképzett munkaerő a piacon. Hiányszakmaként említették az Országos Képzési Jegyzékben megtalálható építőipari szakmák csaknem felét; legtöbben a kőműves, ács, bádogos, burkoló, asztalos, vasbetonszerelő, központi fűtés szerelő, villanyszerelő, valamint az épület- és szerkezetlakatos szakmát jelölték meg.

Munkaerő-felvétel esetén a vállalkozások többségénél előnyt élveznek a gyakorlattal már rendelkező szakmunkások, ezek felénél inkább a fiatalabb korosztályt választják.

Az elemzés szerint a vállalkozásoknál gyakorlati képzésben részt vevő szakmunkást csak a cégek 25 százaléka tekinti lehetséges új munkaerőnek. Ennek indoka egyrészt az, hogy a kezdő szakmunkások gyakorlati tudását és önálló munkavégzését gyengének minősítik a cégek, másrészt elméleti tudásuk közepes szintű. Motiváltságuk is alacsony, ami részben a bérszínvonal alacsony szintjével magyarázható.

Miközben a duális képzési rendszert majdnem minden cég ismeri, a válaszadóknak csak 16 százaléka vesz részt aktívan a szakmunkástanulók gyakorlati képzésében. A részvételi hajlandóság elsősorban a bonyolult adminisztráció, illetve a jogi és pénzügyi feltételek nem kellő ismerete miatt alacsony.

A válaszadók egyharmada jelezte, hogy részt vennének a gyakorlati képzésben, de jelentkező hiányában nem tudják ezt megtenni. Azon vállalkozások, amelyek vállalják a gyakorlati képzést, átlagosan 3-4 szakmunkástanulót foglalkoztatnak. A képzés főleg a kőműves, ács, asztalos, festő szakmákban folyik.

A szűkös anyagi lehetőségek miatt a cégek 75 százaléka nem vesz részt az építőipari szakmák pályaválasztók körében történő népszerűsítésben.

A statisztikai adatok alapján az építőipar teljesítménye lassan emelkedik, a vállalkozások szerződésállománya várakozásaik szerint a közeljövőben megtorpan. Ehhez igazítják létszámukat, és az élőmunka-ráfordításon számottevően nem terveznek változtatni.

A cégek továbbra is inkább a meglévő állomány képzésére helyeznek nagyobb hangsúlyt, elsősorban a szellemi foglalkozásúak és a menedzsment körében. A válaszadók negyede azonban egyáltalán nem képzi munkavállalóit, és a jövőben sem kíván ezzel foglalkozni.

A gyakorlati képzésre vonatkozó, 2016 januártól hatályos jogszabályok kedvezőbb finanszírozási feltételeket fognak biztosítani a vállalkozások számára, ha szakmunkástanulók gyakorlati képzésében részt vesznek - hívta fel a figyelmet a szövetség.

Az ÉVOSZ tájékoztatása szerint mintegy 270 ezren dolgoznak az ágazatban. Az alkalmazotti státusban, munkaszerződéssel foglalkoztatottak száma nem éri el a 120 ezret, és körülbelül minden második embert vállalkozóként megbízási szerződéssel, vagy egyéb módon foglalkoztatják.
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keret

Rétvári Bence beszélt a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről is. Teljes cikk

Megszállják az ellenőrök az aquaparkokat, nyári táborokat is

A hatósági szakemberek hosszú ideje visszatérő vendégnek számítanak a nyári nyitás előtt álló kaland- és aquaparkokban. Az Innovációs és... Teljes cikk

Ingyenes informatikai kurzus indul nők számára

‍A kurzus részidős, így akár munka mellett vagy a kisgyermekkel otthon töltött idő alatt is elvégezhető. Teljes cikk