Megjelent: 10 éve

Nincs tovább a közmunkából: állandó állásra nincs remény

Tartós állapottá válik a közmunka, csak nagyon kevés résztvevőnek sikerül visszakerülnie a nyílt munkaerőpiacra - közli a Népszava a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatása alapján.

Bár szívesen dolgoznak, csak nagyon kevesen kerülnek vissza a nyílt munkaerőpiacra az Út a munkához programban részt vevők közül - derült ki a Magyar Tudományos Akadémia egyik vizsgálatából.

Bass László kutató elmondta, hogy a programban ugyanazok dolgoznak, akik korábban is részt vettek más jellegű közmunkában. Kiderült az is, hogy a foglalkoztatottak csupán 10 százalékának lett később állandó állása, a feketén foglalkoztatottakat ennél sokkal nagyobb arányban szerződtették.

A program bevezetésének célja a segélyezési rendszer miatt kialakult társadalmi elégedetlenség csökkentése volt, ezt azonban nem sikerült elérni Bass László szerint.

Népszava
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter