Megjelent: 11 éve

Női karrierek: mi a helyzet 40 és 50 felett?

Több mint 130 résztvevője volt a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) "női karrier korhatár nélkül" kezdeményezése keretében "Női karrier 40 és 50 év felett" címmel, nagy sikerrel megrendezett konferenciájának, amelyet 2010. november 20-án szombaton a Gerbeaud Házban rendeztek meg.

A 2003-ban alapított MNKSZ, amely a női foglalkoztatás bővítése, az esélyegyenlőség fokozottabb érvényesülése érdekében feladatának tekinti a kormányzati-, az üzleti-, a tudományos-, és civil szféra közötti párbeszéd elősegítését, az OFA támogatásával megvalósuló "Női karrier 40 és 50 év felett" konferenciáján az idősüggyel és a női esélyegyenlőség ügyével foglalkozott.

Neves magyar és külföldi előadók bevonásával közösen elemezték a problémákat és keresték a megoldásokat az idősebb nők munkaerő-piaci részvételének előmozdítása érdekében.

Gurmai Zita, a MNKSZ Tiszteletbeli Tanácsadó Testületének elnöke arról beszélt előadásában, hogy az idősödő nőket speciális kihívások érik, melyek megoldása csak úgy lehetséges, ha a női életpályákra egységes folyamatként tekintünk. "Ha a 40, 50, 60 feletti, illetve a nyugdíjas nők problémáit akarjuk megoldani, akkor a női életpályák egészére oda kell figyelnünk, a munkaerőpiacra való belépéstől és a gyermekvállalás utáni visszatéréstől kezdve a bérszakadékon, a női ingyenmunkákon át egészen a férfiak és nők közötti hatalmas nyugdíj-különbségekig".

A magyar európai parlamenti képviselő hozzátette, meggyőződése szerint "ezen a téren az államnak van keresnivalója, használnia kell a szabályozás és a pénzügyi-adóügyi ösztönzés teljes tárházát". Mint mondta, az európai szocialisták nőszervezetében annyira fontosnak tartják ezt a témát, hogy 2011-es munkájuk során az idősödő nők problémáit kiemelt témaként kezelik majd.

A konferenciára díszvendégként meghívták Roman Kowalskit, Lengyelország rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét, aki köszöntőjében hangsúlyozta: "régiós és uniós szinten egyaránt össze kell hangolni a kormányzati és piaci szereplők céljait az egyenjogúság területén, ami a soros magyar és lengyel EU elnökség alatt is napirenden kell, hogy maradjon. A magyar és a magyart felváltó lengyel EU elnökség kiváló alkalom lehet szorosabb lengyel-magyar együttműködések megkötésére a 40 év feletti nők karrierjének témájában."
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter