Megjelent: 9 éve

Női vállalkozóknak segítene az EU

Női vállalkozók számára mentori rendszer beindítását tervezi az Európai Bizottság. A cél, hogy minél több nőt meggyőzzenek arról, lehetősége van ilyen formában belépni a munkaerő-piacra. A program működését a női vállalkozók nagyköveteinek európai hálózata működésének mintájára képzelik el.

A kisvállalkozói intézkedéscsomag felülvizsgálata keretében az Európai Bizottság fókuszáltabb intézkedéseket tervez a kis- és középvállalatok megsegítésére. Női vállalkozók számára mentori rendszert indítanak, amely legalább 10 tagállamban nyújtana tanácsot és segítséget. Maga az ötlet már több, mint egy éve bekerült a köztudatba, és a női vállalkozók nagyköveteinek európai hálózata (European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors) mintájára képzelik el a működését.

Antonio Tajani, iparpolitikáért és vállalkozásokért felelős biztos elmondta, hogy a Bizottság már sokat tett, de még többre van szükség, ha ki akarunk lábalni a válságból. "A kkv-k az összes vállalkozás több, mint 99 százalékát teszik ki, és több mint 90 millió munkavállalót foglalkoztatnak Európában. Gazdaságunk motorját jelentik, amelynek erősnek, versenyképesnek és innovatívnak kell lennie." A női vállalkozókról nehéz adatokat találni, de becslések szerint az összes vállalkozó kevesebb mint 30 százaléka kerül ki a nők közül. A Bizottság különböző megoldásokat keres a pénzügyi és társadalmi kihívásokra, melyek visszatartják a nőket attól, hogy saját vállalkozással lépjenek be a munkaerő piacra.

Van már ilyen elképzelés

A Bizottság leginkább az Európai Hálózat a Női Vállalkozók Támogatására (WES) nevű programon keresztül támogatja a nőket saját vállalkozás beindításában. 31 ország - a 27 EU tagállam, mellett Horvátország, Izland, Norvégia, Törökország - női vállalkozókat támogató nemzeti szervezetei delegálnak tagokat. A projekt célja, hogy növelje a működő női vállalkozókra irányuló figyelmet, valamint a női vállalkozók számára kedvező környezetet teremtsen. A programot Svédország indította el még 2000-ben, de a Bizottság honlapján megtalálható utolsó éves jelentés még 2008-as, és csak 15 országra vonatkozik.

A Bizottság második legígéretesebb programja a női vállalkozók nagyköveteinek európai hálózata, amely 2009-ben a svéd elnökség alatt indult el. Az eredetileg résztvevő tíz országból 150 női vállalkozót szerveztek határokon átnyúló hálózatba, hogy megosszák egymással tapasztalataikat és a legjobb gyakorlatokat, és a megszerzett tudást előadásokon adják tovább az országukban működő többi női vállalkozónak is. A résztvevők szerint abban a tekintetben sikeres volt a program, hogy ráirányította a figyelmet a női vállalkozókra és többeket arra bátorított, hogy hasonló pályára lépjenek.

Írország egyik női vállalkozói nagykövete, az Irish Time Design alapítója, Liz Cassidy szerint nagy megtiszteltetés, ha valakit elég hitelesnek tartanak ahhoz, hogy másoknak is előadást tartson a tapasztalatairól. "A női vállalkozók számára megrendezett, a magánélet és a karrier összeegyeztetéséről szóló brüsszeli konferencia volt a program fénypontja. Nagyszerű volt találkozni más nőkkel és megosztani a tapasztalatainkat."

A gondok

A program azonban több gyerekbetegséggel is küzdött. A Bizottság körülbelül 50 000 eurós finanszírozást biztosított országonként, bár a konkrét összeg függött a projekt nagyságától. Az ír nagyköveteknek például az utazási kiadásaikat megtérítették, de az ételről és a többi kiadásról már maguknak kellett gondoskodniuk. Petra Püchner, a német programot irányító iroda ügyvezetője elmondta, hogy a korlátozott finanszírozás volt az oka, hogy eleve csak tíz ország jelentkezett. "Természetesen a program folytatására és jobb finanszírozási feltételek biztosítására kérjük a Bizottságot. Még nagyon sokat lehetne tenni."

Decemberben kiterjesztették a programot további 12 országra, de a Bizottság véleménye szerint a most már 250 női nagykövettel rendelkező hálózat rövid életű lesz, mivel a hivatalos programok sora ez év végén befejeződik. Marian Mikheil, a svéd program vezetője szerint az EU túl keveset tett a két program egyesítésére. Véleménye szerint a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy nincs egy könnyen hozzáférhető online platform, ami segítené a határokon átnyúló kapcsolattartást. Erre sokan panaszkodtak, különösen a svéd nagykövetek közül.

"Nem volt világos, hogy a különböző országok női nagykövetei hogyan működhetnének együtt. Én megértem, hogy sok ország még a nemzeti rendszer kialakításával volt elfoglalva, de mivel Svédországnak már volt egy működő hálózata, kevésnek találtuk a többi országgal kialakítható együttműködési lehetőségeket."

Folytatódik a program

Tajani biztos szóvivője, Charlotte Arwidi, szerint jelenleg az online platform kialakítása nincs tervbe véve, de nyitottak az ötletekre. A Bizottság honlapját a múlt év vége óta nem frissítették, így nem tartalmaz semmilyen információt a programhoz újonnan csatlakozott országokról. Néhány országban még tart a kiválasztási folyamat, Arwidi tájékoztatása szerint, az elérhetőségek kikerülnek a honlapra, amint megkapják őket. "A következő hónapban a kikerülő nevek mellett egyebekkel is frissítjük a honlapot." Remélhetőleg ebbe beletartozik majd a Bizottság női vállalkozási oldala, amely 2004 és 2007 között sorol fel kapcsolatépítési lehetőségeket, eseményeket, de azóta semmit.

Mindenesetre, a Bizottság női vállalkozói mentori programja minden bizonnyal nagy siker lesz a női üzlettulajdonosok között Európa-szerte. "Készítettünk egy felmérést a piacra lépést leginkább akadályozó tényezőkről, és legtöbbször a mentorálás, a képzés hiánya került elő." - meséli Carol Brady, Írország női vállalkozói nagykövet programjának projekt menedzsere. "Voltak ötleteik, de hiányoztak az anyagiak, hogy a következő szintre lépjenek."
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter