Megjelent: 12 éve

Nyári táborral népszerűsíti a közgazdaságtant a Citibank

A Citibank Zrt. támogatja a magyar pénzügyi és közgazdasági oktatást. Az egyhetes Közgazdaságtan Vezetőknek elnevezésű tábort immár 15. alkalommal, idén augusztus 10-16. között Piliscsabán szervezik 30 középiskolás diák és 30 közgazdaságot oktató tanár részvételével.

A Közgazdaságtan Vezetőknek Képzés a Foundation for Teaching Economics (FTE) amerikai non-profit szervezet oktatási programja. Az FTE magyar partnere a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM). A JAM munkatársai szervezik a tábort, ők választották ki a résztvevőket nyílt pályázat útján.

A Közgazdaságtan Vezetőknek Képzés célja, hogy Magyarország jövőbeli vezetőit megismertesse a piacgazdaság működésével, és fejlessze motivációs képességeiket. A program célja ugyanakkor, hogy az ország minden részéből érkező tanárok megismerjék és elsajátítsák az interaktív tanítási módszereket, hogy a közgazdaságtant élvezetesebbé és érthetőbbé tegyék diákjaik számára.

A vezetőképző tréning során a diákok megtanulják a közgazdaságtan alapjait és elsajátítják a gazdasági gondolkodásmódot, megismerkednek a különböző vezetési stílusokkal és megtanulnak csapatban dolgozni. A tanárok pedig új tanítási stratégiákkal és interaktív szimulációs játékokkal ismerkednek meg, melyeket később alkalmazni tudnak az oktatásban. Az előadók amerikai és magyar szakemberek. A hatnapos program nagy jelentőséget tulajdonít a szemléletalakításnak, a tanárok és a diákok megismerhetik az etikus üzleti gondolkodást és a felelős vállalati magatartást.

Az FTE 15 éve szervezi a Közgazdaságtan Vezetőknek programot Magyarországon a Citi Alapítvány támogatásával. A programértékelések azt mutatják, hogy a résztvevő diákok és tanárok a program után jobban megértik a gazdasági folyamatokat, melyek a mindennapi életüket is befolyásolják.

"Ezt a programot immár 15 éve támogatja a Citibank Magyarországon, és az elmúlt évek sikere azt bizonyította számunkra, hogy nagy szükség van a közgazdasági-pénzügyi oktatásra már a középiskolások körében." - mondta Batara Sianturi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója. "2004-ben a Citi és a Citi Alapítvány közösen kötelezettséget vállalt, hogy a következő 10 évben 200 millió dollárral támogat pénzügyi oktatási programokat világszerte. Az elmúlt évek sikerére alapozva úgy döntöttünk, hogy tovább folytatjuk a tábor támogatását Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A tábor kiváló alkalom arra, hogy a résztvevők elsajátítsák a közgazdaságtan alapjait és megszeressék ezt a tárgyat. A sok érdekes szimulációs játék során megismert gazdasági összefüggések és vállalatvezetési stílusok mind olyan képességeket fejlesztenek, melyekre Magyarország jövőbeli vezetőinek nagy szüksége lesz." - tette hozzá Sianturi.

A Citibank Zrt. részéről Hencz Éva, média- és közösségi kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgató Kommunikáció egy globális nagyvállalatnál címmel tart előadást a résztvevőknek.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk

Munkavállalói összefogással veszik fel a harcot a krízissel a Continental dolgozói

A Continental egyéni védőeszközök gyártásával és a a termelés átcsoportosításával reagált a járványhelyzetre. Teljes cikk

Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk