Megjelent: 12 éve

Nyári táborral népszerűsíti a közgazdaságtant a Citibank

A Citibank Zrt. támogatja a magyar pénzügyi és közgazdasági oktatást. Az egyhetes Közgazdaságtan Vezetőknek elnevezésű tábort immár 15. alkalommal, idén augusztus 10-16. között Piliscsabán szervezik 30 középiskolás diák és 30 közgazdaságot oktató tanár részvételével.

A Közgazdaságtan Vezetőknek Képzés a Foundation for Teaching Economics (FTE) amerikai non-profit szervezet oktatási programja. Az FTE magyar partnere a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM). A JAM munkatársai szervezik a tábort, ők választották ki a résztvevőket nyílt pályázat útján.

A Közgazdaságtan Vezetőknek Képzés célja, hogy Magyarország jövőbeli vezetőit megismertesse a piacgazdaság működésével, és fejlessze motivációs képességeiket. A program célja ugyanakkor, hogy az ország minden részéből érkező tanárok megismerjék és elsajátítsák az interaktív tanítási módszereket, hogy a közgazdaságtant élvezetesebbé és érthetőbbé tegyék diákjaik számára.

A vezetőképző tréning során a diákok megtanulják a közgazdaságtan alapjait és elsajátítják a gazdasági gondolkodásmódot, megismerkednek a különböző vezetési stílusokkal és megtanulnak csapatban dolgozni. A tanárok pedig új tanítási stratégiákkal és interaktív szimulációs játékokkal ismerkednek meg, melyeket később alkalmazni tudnak az oktatásban. Az előadók amerikai és magyar szakemberek. A hatnapos program nagy jelentőséget tulajdonít a szemléletalakításnak, a tanárok és a diákok megismerhetik az etikus üzleti gondolkodást és a felelős vállalati magatartást.

Az FTE 15 éve szervezi a Közgazdaságtan Vezetőknek programot Magyarországon a Citi Alapítvány támogatásával. A programértékelések azt mutatják, hogy a résztvevő diákok és tanárok a program után jobban megértik a gazdasági folyamatokat, melyek a mindennapi életüket is befolyásolják.

"Ezt a programot immár 15 éve támogatja a Citibank Magyarországon, és az elmúlt évek sikere azt bizonyította számunkra, hogy nagy szükség van a közgazdasági-pénzügyi oktatásra már a középiskolások körében." - mondta Batara Sianturi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója. "2004-ben a Citi és a Citi Alapítvány közösen kötelezettséget vállalt, hogy a következő 10 évben 200 millió dollárral támogat pénzügyi oktatási programokat világszerte. Az elmúlt évek sikerére alapozva úgy döntöttünk, hogy tovább folytatjuk a tábor támogatását Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A tábor kiváló alkalom arra, hogy a résztvevők elsajátítsák a közgazdaságtan alapjait és megszeressék ezt a tárgyat. A sok érdekes szimulációs játék során megismert gazdasági összefüggések és vállalatvezetési stílusok mind olyan képességeket fejlesztenek, melyekre Magyarország jövőbeli vezetőinek nagy szüksége lesz." - tette hozzá Sianturi.

A Citibank Zrt. részéről Hencz Éva, média- és közösségi kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgató Kommunikáció egy globális nagyvállalatnál címmel tart előadást a résztvevőknek.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk