Megjelent: 11 éve

Nyugdíjkalkulátor a HR Portálon - Számolja ki velünk a nyugdíját!

Kíváncsi, hogy jelenlegi befizetései mellett mekkora nyugdíjra számíthat? Töltse ki nyugdíj kalkulátorunkat, és másodperceken belül megkapja kalkulációnk eredményét!

A nyugdíjjal kapcsolatos kérdések nem csak a nyugdíjat érintő jogszabályi változások miatt népszerűek. Mindenki tudni szeretené, hogy ledolgozott évei, befizetett járulékai alapján mennyit utalnak majd neki. A nyugdíjszámítási szabályok 2008. január 1-jétől megváltoztak.

A nyugdíj kalkulátor az úgynevezett öregségi nyugdíj várható összegének meghatározására szolgál. A kalkulátor input adatai a kereseti és a munkaidő adatok (munkában töltött napok illetve kieső napok).

A területileg illetékes nyugdíjbiztosítótól mindenki kikérheti a személyére vonatkozó adatokat. Ez azért is hasznos lehet, mert van idő az esetleges eltérések, hiányzó adatok tisztázására.

A legkisebb öregségi nyugdíj összege jelenleg 28.500 forint/hó. Akinek nincs 20 év munkában töltött éve, az csak öregségi résznyugdíjra jogosult. A bruttó keresetnek 1992. március 1. óta felső korlátja van, a járulékfizetés felső határa miatt. A nettó kereset a bruttó kereset és az adott évnek megfelelő személyi jövedelemadó különbözete.

A ténylegesen megfizetett járulékok és a nyugdíj összege között nincs semmilyen kapcsolat. Feltételezhető csupán, ha valaki nettó keresettel rendelkezett, az fizetett, vagy utána fizettek is járulékot.

Számoljon velük, kattintson a linkre: Nyugdijkalkulator
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter