Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

OÉT: ma megállapodhatnak a bérekről

Plenáris ülést tart ma az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT). A kormány és a szociális partnerek képviselői folytatják a 2010. évi bértárgyalást, és akár megállapodás is születhet.

A testület legutóbb egy héttel ezelőtt tárgyalt a bérekről. Akkor közeledtek az álláspontok a minimálbér és a szakmunkás bérminimum tekintetében. A munkavállalói oldal azt javasolta, hogy a 2010. évi minimálbér 76.000 forintra nőjön a jelenlegi 71.500 forintról.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára, a munkaadók szóvivője üdvözölte és gesztusértékűnek nevezte a munkavállalók javaslatát és megígérte, hogy mérlegelik azt.

Az oldalak között egyelőre a bérmegállapodás harmadik elemében - a bruttó keresetnövelésben - mutatkozik a legnagyobb távolság.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) csütörtökön mielőbbi bérmegállapodást sürgetett, és hangsúlyozta, hogy nem támogat és nem fogad el olyan megállapodást az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT), amely a reálkereset csökkenésével jár.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter