Megjelent: 6 éve

Önöknél van ajándékozás a munkahelyen? És mit fog venni?

A hvg összeállításából megtudhatja, kinek mit vegyen, ha Önöknél is van karácsonyi húzás, azaz megajándékozzák egymást a kollégák. Ajándékötletek munkatársaknak.

images

Ha nincs megszabva az érték, akkor maximum 2 ezer forintot fordítsunk erre a célra, ennél drágább ajándékkal kínos helyzetbe hozhatja kollégáját. Könnyebb dolga van, ha valamelyest ismeri a kihúzott kollégát: együtt szoktak ebédelni, asztalszomszédok, vagy egy blokkban dolgoznak, esetleg rendszeresen együtt dohányoznak. Ha ennyire nem ismeri, akkor nyomozzon a Facebookon: az illető posztjaiból levonhat némi következtetést, hogy mit lájkol a kedves kolléga. Ha pedig abszolút nem ismeri őt, akkor lásson neki az ismerkedésnek és az asztalán is körbenézhet egy kicsit. Ekkor rögtön kiderül, hogy vannak-e gyerekei, háziállata - például ha lement egy képet a kolléga profiloldaláról és bekeretezteti, tuti sikert arat. De csináltathat képes kulcstartót is.

Azt is megvizsgálhatja, hogy iszik-e kávét? Ha igen, akkor vehet neki egy különlegességet kávéhoz – például egy tejhabkészítőt vagy egy fahéjszórót. Ha inkább teázik, akkor a különleges teák közül válasszon.

A kolléga cigizik? Ha nem tervezi, hogy leszokik, akkor vegyen neki öngyújtót, akár gravírozottat. Vagy egy klassz retró hamutartó is sikert arathat.

Ha ismeri a kolléga céljait, segítse hozzá. Ha a maratonra készül, vehet neki egy csuklóvédőt vagy egy sportzoknit, ha biciklivel jár, akkor rengeteg lehetőség közül választhat: vehet derékmelegítőt, bicajdíszeket, lámpát, bárminek örülni fog. Ha síelni készül, szüksége lehet aláöltözőre, vagy egy jó kis védőkrémre az alpesi nap és hideg ellen.

Ha van olyan dolog, amivel nem rendelkezik a kolléga, és például állandóan kölcsön kell kérnie, akkor vegye meg neki: ez lehet kézkrém, egy szép zsebkendő-adagoló, egy asztalhoz rögzíthető toll, de vehet neki egy kellemes atmoszférát teremtő dísznövényt, például szerencsebambuszt.

Ha teljesen ötlettelen és nincs kedve nyomozni, vegyen egy üveg bort (kivéve, ha alkoholbeteg vagy terhes), egy doboz Lindt-csokigolyót (kivéve, ha fogyókúrázik), és/vagy egy exkluzív 2015-ös falinaptárat.

hvg.hu
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter