Megjelent: 8 éve

Önöknél van ajándékozás a munkahelyen? És mit fog venni?

A hvg összeállításából megtudhatja, kinek mit vegyen, ha Önöknél is van karácsonyi húzás, azaz megajándékozzák egymást a kollégák. Ajándékötletek munkatársaknak.

Ha nincs megszabva az érték, akkor maximum 2 ezer forintot fordítsunk erre a célra, ennél drágább ajándékkal kínos helyzetbe hozhatja kollégáját. Könnyebb dolga van, ha valamelyest ismeri a kihúzott kollégát: együtt szoktak ebédelni, asztalszomszédok, vagy egy blokkban dolgoznak, esetleg rendszeresen együtt dohányoznak. Ha ennyire nem ismeri, akkor nyomozzon a Facebookon: az illető posztjaiból levonhat némi következtetést, hogy mit lájkol a kedves kolléga. Ha pedig abszolút nem ismeri őt, akkor lásson neki az ismerkedésnek és az asztalán is körbenézhet egy kicsit. Ekkor rögtön kiderül, hogy vannak-e gyerekei, háziállata - például ha lement egy képet a kolléga profiloldaláról és bekeretezteti, tuti sikert arat. De csináltathat képes kulcstartót is.

Azt is megvizsgálhatja, hogy iszik-e kávét? Ha igen, akkor vehet neki egy különlegességet kávéhoz – például egy tejhabkészítőt vagy egy fahéjszórót. Ha inkább teázik, akkor a különleges teák közül válasszon.

A kolléga cigizik? Ha nem tervezi, hogy leszokik, akkor vegyen neki öngyújtót, akár gravírozottat. Vagy egy klassz retró hamutartó is sikert arathat.

Ha ismeri a kolléga céljait, segítse hozzá. Ha a maratonra készül, vehet neki egy csuklóvédőt vagy egy sportzoknit, ha biciklivel jár, akkor rengeteg lehetőség közül választhat: vehet derékmelegítőt, bicajdíszeket, lámpát, bárminek örülni fog. Ha síelni készül, szüksége lehet aláöltözőre, vagy egy jó kis védőkrémre az alpesi nap és hideg ellen.

Ha van olyan dolog, amivel nem rendelkezik a kolléga, és például állandóan kölcsön kell kérnie, akkor vegye meg neki: ez lehet kézkrém, egy szép zsebkendő-adagoló, egy asztalhoz rögzíthető toll, de vehet neki egy kellemes atmoszférát teremtő dísznövényt, például szerencsebambuszt.

Ha teljesen ötlettelen és nincs kedve nyomozni, vegyen egy üveg bort (kivéve, ha alkoholbeteg vagy terhes), egy doboz Lindt-csokigolyót (kivéve, ha fogyókúrázik), és/vagy egy exkluzív 2015-ös falinaptárat.

hvg.hu
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek