Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Operaház: nincs csoportos létszámleépítés

A Magyar Állami Operaházban nincs csoportos létszámleépítés - közölte az intézmény sajtóosztálya az MTI-vel.

A dalszínház tájékoztatása szerint a Magyar Állami Operaházban nincs csoportos létszámleépítés, a csütörtökön megjelent lapinformációkkal ellentétben. Az átszervezés és az azzal járó létszámcsökkentés csupán 18 főt érint, amely a vonatkozó jogszabályok értelmében nem éri el a csoportos létszámleépítésre meghatározott 30 fős létszámot.

A 18 érintett közül 9-en már nyugdíjasok, további két fővel pedig méltányossági alapon korengedményes nyugdíjazásban állapodott meg az Operaház, s emiatt szűnik meg közalkalmazotti jogviszonyuk. A 908 közalkalmazott közül így csupán hét fő közalkalmazotti jogviszonya szűnik meg átszervezés miatt - közölte az intézmény.

Győriványi Ráth György karmester (volt főzeneigazgató, 2001-2002) sem kapott felmentést. A jogszabályban meghatározott - még nem kötelező érvényű - előzetes tájékoztatást vett át. A munkáltatói jogkör gyakorlója december 5-én írta alá azt, a karmester azonban külföldi távolléte miatt csak december 18-án vehette kézhez a levelet.

Az Operaház nem kívánja elbocsátani a vezető művészek közül sem Sümegi Esztert, sem Lukács Gyöngyit, sem Kálmándi Mihályt. Fischer Ádám főzeneigazgató a világ nagy operaházaiban szerzett tapasztalatai, és azok gyakorlata alapján 5 magánénekesnek levélben új szerződési lehetőséget ajánlott.  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter